24 / 04 / 2024

Bilge Siyahi kimdir

Bilge Siyahi kimdir

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Prof. Dr. Bilge Siyahi'den 'Eski binalara depreme dayanıklılık testi yaptırın' önerisi!

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Alacağınız evin yaşına dikkat edin!

TDMD Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi Gökmirza, ev alırken binaların yaşına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Gökmirza, "Çok yaşlı ev almamakta fayda var. 35-40 senelik bir evin deprem riski yüksektir'' dedi.

Bilge Beller Özçam kimdir?

TSKB Gayrimenkul Değerleme’de Şubeler Özel Projeler Departmanından Sorumlu Koordinatör Bilge Beller Özçam, Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Peki, Bilge Beller Özçam kimdir? İşte Bilge Beller Özçam..

Bilge Kalfa kimdir?

Mimar Bilge Kalfa kimdir? Mimar Bilge Kalfa, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Bilge Kalfa, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Bilge Kalfa...

Sancak Işıltan Ünaldı kimdir?

Bilge Gayrimenkul Değerleme Kurucu Ortağı Sancak Işıltan Ünaldı kimdir? Sancak Işıltan Ünaldı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Bilge Gayrimenkul Değerleme Kurucu Ortağı Sancak Işıltan Ünaldı 'nın biyografisi..

Can Ali Akkuş kimdir?

Bilge Gayrimenkul Değerleme Kurucu Ortağı Can Ali Akkuş kimdir? Can Ali Akkuş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Bilge Gayrimenkul Değerleme Kurucu Ortağı Can Ali Akkuş'un biyografisi...

Murat Işılay Ünaldı kimdir?

Bilge Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu üyesi Murat Işılay Ünaldı kimdir? Murat Işılay Ünaldı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Murat Işılay Ünaldı 'nın biyografisi...

Ayşe Sevim Ozar kimdir?

Bilge Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşe Sevim Ozar kimdir? Ayşe Sevim Ozar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ayşe Sevim Ozar, ne zamandan beri Bilge Gayrimenkul Değerleme'de çalışıyor?

Fazilet Güneş Akkuş kimdir?

Bilge Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı olan Fazilet Güneş Akkuş kimdir? Fazilet Güneş Akkuş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Fazilet Güneş Akkuş'un biyografisi..

Bilge Hakan Açıl kimdir?

Yerel Yönetimler Uzmanı Şehir Plancısı Bilge Hakan Açıl kimdir? Yerel Yönetimler Uzmanı Şehir Plancısı Bilge Hakan Açıl bugüne kadar neler yaptı? İşte Bilge Hakan Açıl..

Helim Kurt kimdir?

Er-sa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Helim Kurt kimdir? Helim Kurt inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl adım attı? Helim Kurt, Er-sa İnşaat'ı ne zaman kurdu?

Ahmet Murat Binark kimdir?

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark kimdir? Ahmet Murat Binark inşaat sektöründe hangi görevlerde bulundu? İşte Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark'ın biyografisi...

Mehmet Şükrü İlkel kimdir?

Garanti Koza'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü İlkel kimdir? Mehmet Şükrü İlkel, inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? İşte Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü İlkel'in biyografisi...

Bilge Siyahi kimdir Haberi

Bilge Siyahi kimdir

6. Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı nedeniyle Kocaeli'ye gelen Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, Anadolu Ajansı muhabirine, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin herkes için sarsıcı bir özelliği olduğunu, köprülerin nasıl çökebileceğini, yapıların nasıl yıkılabileceğini, toprağın nasıl kayabileceğini insanların yaşadığını söyledi.

Depremden sonra özellikle deprem mühendisliğiyle ilgili bazı çalışmalar yapıldığını belirten Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ülkemizdeki yapı stokunun iyileştirilmesi amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, kentsel dönüşümü, yapı stokunun yenilenmesi, binaların son yönetmeliğe uygun duruma gelmesi nedeniyle önemli bulduğunu belirterek, "Yapıların kontrol edilmesi planlandı. Bu sürüyor. Belki daha başka yenilikçi projeler olabilir. Türkiye'de genel olarak baktığımızda; projenin yapılması ve kullanılan teknikler dünyadan farklı değil, hem uyguladığımız yöntemler hem de...