24 / 04 / 2024

Bina aidatı ödemeyen

Bina aidatı ödemeyen

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi?

Aidatların, tüm kat malikleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi? İşte apartman aidatı ile ilgili yasal hükümler...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi icraya verebilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında aidat ile ilgili sıkıntılar da sorun olmaya devam ediyor. Buna göre, aidat ödemeyen kiracıya karşı bir ev sahibi nasıl davranır? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Aidat ödemeyen kiracının borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarını kaleme aldı. 

Aidat ödemeyen dairelerin suyu kesilebilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat ödemesi yapmayan dairelerin suyunun kesilip kesilmeyeceği sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Aidatını ödemeyene ceza ve haciz yolda!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Aidatını ödemeyen daire sahiplerine de ceza verilebiliyor ve haciz kararı başlatılabiliyor...

Aidatını ödemeyenler dikkat! Evinizden olabilirsiniz!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayet etmesiyle icraya verilebiliyor.

Aidatını ödemeyen emeklinin maaşına haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aidatını ödemeyenlerin listesini apartmanın ilan panosuna asabilir miyiz? Aidatını ödemeyen emekli kat malikinin emekli maaşına haciz koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Aidatını ödemeyen evinden oluyor!

Aidatlarını ödemeyen daire sahipleri, apartman giderlerinde sorun çıkarıyor. Yasalar, aidatını ödemeyen ev sahipleri ve kiracılara ağır yaptırımlar uyguluyor. Aidat ödemeyenlerin evlerini, apartman sahipleri satabiliyor…

Aidat ödemeyenler dikkat: Evinizden olabilirsiniz!

Apartman ya da site aidatlarını göz ardı etmemeniz gerekiyor.  Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayet etmesiyle icraya veriliyor ve evlerinden olabiliyor.

Aidat ödemeyenin evi satılabilir!

Sitelerde aidatlarını ödemeyen kat malikleri büyük bir sorun meydana getiriyor. Yasa kapsamında ağır yaptırımlar bulunuyor. Site sakinleri aidat ödemeyen komşularının evini satabiliyor.

Bina aidatı ödemeyen Haberi

Bina aidatı ödemeyen

10 mesken, 1 dükkandan ibaret binada dükkan sahibiyim. Yönetim dükkandan aidatı ve yakıt parasını çift toplamaktadır. Üstelik dükkan geceleri kapalı yani meskenler benden daha çok ısınıyor. Buna karşın ben dükkandaki radyatörleri söküp ödemeyi engelleyebilir miyim? • L.K. 


Kat mülkiyeti mevzuatı uygulanan bir binada aidat ve ortak giderler yönetim planında gösterildiği şekilde ödenir. Şayet yönetim planında açıklık yok ise bu halde kanunun gösterdiği biçimde ödenir. 

Kanunda işyerlerinin, meskenlere göre iki kat aidat ödeyeceğine dair bir hüküm yok. 

Kanunda "Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi ücretleri eşit, diğer giderler arsa payı oranında bölüştürülür" diyor. Şayet dükkan büyük ve arsa payı da meskenlere göre iki kat ise sizin fazla para ödemenizin anlamı var. 


Ancak böyle bir büyüklük yok ise sizden fazla para isteniyor. Bunun için daha kesin...