24 / 04 / 2024

Bina aidatı

Bina aidatı

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında, okuyucusunun sorduğu ''Otoparkı olan daire için çift aidat mı ödenir'' soruyu yanıtladı. İşte o haber...

Binalarda keyfi aidat istenebilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Bina aidatları nasıl belirlenir?

Binada verilen günlük hizmetler karşılığında bina sakinlerinden belli bir miktar aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki bina aidatları nasıl belirlenir? Boş daireye aidat ödemesi yapılır mı?

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Binada tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı, kat malikleri kurulu tarafından belirlenen tarihlerde ve belirlenen miktarda alınıyor. Bu tarih ve oran Kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı ödenmezse ne olur?

Binalarda ortak alanların giderlerini kat maliklerinin karşılaması gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça eşit olarak aidatı ödemesi gerekiyor. Peki, bina aidatı ödenmezse ne olur?

Bina yöneticisi aidat öder mi?

Bina ortak giderleri ve günlük hizmet giderlerinin karşılanması için kat maliklerinden belirli oranlarda aidat toplanıyor. Bu uygulamaya kimler dahil ediliyor? Bina yöneticisi aidat öder mi?

Bina aidatlarında makbuz şart mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20'de düzenlenen esaslara göre, aidat borcunu ödemeyen kat maliki hakkında dava açılabiliyor. Peki, apartmanın ortak giderleri için alınan bina aidatlarında makbuz şart mı?

Bina aidatları nasıl belirlenir?

Binada verilen günlük hizmetler karşılığında bina sakinlerinden belli bir miktar aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki bina aidatları nasıl belirlenir? Boş daireye aidat ödemesi yapılır mı?

Bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi?

Aidatların, tüm kat malikleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi? İşte apartman aidatı ile ilgili yasal hükümler...

Mahmut Arslan, Murat Ülkere ait bina ve araziyi aldı!

Mahmut Arslan, benzin istasyon zinciri Full için aradığı ofisi, Davutpaşa’da buldu. Bugün iPhone uygulaması ile tüm gelişmelerden anında haberdar olun! Arslan, üniversiteden arkadaşı Murat Ülker’e ait bina ve araziyi

Fatih'te 11 değişik projeyle 3 bin bina yenilenecek!

Fatih'te Fener Balat, Sulukule, Ayvansaray Türk Mahallesi ve Yenikapı Yalı Mahallesi'ni de kapsayan 11 değişik projeyle 3 bin bina ve 50 bin kişiyi kapsayan yenileme projeleri hayata geçiriliyor

Bina aidatı Haberi

Bina aidatı

Kat mülkiyeti olan bir apartmandan daire alırken otoparkın sınırlı alana sahip olması nedeni ile otopark talebimden vazgeçtiğimi bildiren bir beyan imzaladım. Bu geçerli mi? Bir de binada dubleks daireler var. Bunların kapı girişleri ayrı. Bunlar tek aidat ödüyor, çift aidat ödemeleri gerekmez mi? 


Okuyucumun sorusu sanki istisnai gibi geliyor ama pek çok sitede önemli bir problem. Birçok binada otopark yapılıyor ama otopark alanı tüm maliklerin ihtiyacını karşılayamıyor. Bu durumda bazı çözüm önerileri geliyor ve bunlar tatbik ediliyor. Bana sorulduğunda çözüm şu: Otopark ortak alan, ancak her araç için yeterli yer yok, o halde önce gelen girer, sonra gelen başının çaresine bakar. Ancak okuyucumun sorduğu çözümler de olabilir, bunun için yönetim planı önemli. Yönetim planına bazı dairelere tahsis şartı koyulabilir. Tahsisi...