26 / 04 / 2024

bina inşaatları

bina inşaatları

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi ( BİME ), bu yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,4 arttı.

İnşaat sektörü canlılığını artırıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör, bugün ki köşe yazısında 'İnşaat sektörü ağırlığını koruyor' başlığını ele aldı. İşte, Tevfik Güngör'ün köşe yazısı;

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Boğazı'nda yeni bina inşaatları yapılıyor!

Bir süredir İstanbul'un Boğaziçi ön görünüm bölgesinde çok sayıda yeni bina inşaatı yapılıyor. Bunların bir kısmı kişilere ait özel yapılar. Bir kısmı ise polis, vali, asker gibi birimlere ait sosyal tesislerinin inşaatları...

Dünyanın en büyük Universal Studio’sunun ana bina inşaatları tamamlandı!

Çin’in başkenti Beijing’de 2021'de kapılarını açmaya hazırlanan Universal Studio’nun ana bina inşaatları tamamlandı.

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

Halep Cerablus'ta konut inşaatları hızlandı!

Halep'in Cerablus ilçesinde, artan nüfus yoğunluğunun konut ihtiyacını karşılamak için yeni bina inşaatları hızlandı. Cerablus Fırat Kalkanı Harekatıyla kısa sürede yeni bir çehreye büründü.

Teşvik belgeli bina inşaatlarına harç istisnası!

Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalar, bina inşaat harcı ve imar ile ilgili harçlardan istisna tutulacak

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

Taş bina inşaat maliyeti 2016!

Taş duvarlı binalar 3. sınıf ve basit inşaat sınıflarında olup; Basit inşaatlar köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılıyor. Peki, taş bina inşaat maliyeti 2016 nedir?

1936 yılında İstanbul'da bina inşaatı azaldı!

1936 yılında İstanbul'da bina inşaatı son zamanlarda azalmış. İnşaatların şahsi teşebbüslerle yapılması, inşaat malzemelerinin pahalılığı ve faiz oranlarının yüksek olması inşaatların pahalıya mal olmasına sebep oluyormuş.

İnşaat izni nereden alınır?

İmar Kanunu esaslarına göre ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nereden alınır? Nasıl alınır?

bina inşaatları Haberi

bina inşaatları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı. 

Buna göre, ilk çeyrekte söz konusu endeks, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,4, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 ve dört çeyrek ortalamalarına göre de yüzde 9,3 artış gösterdi. 


BİME'de 2015 yılı birinci çeyreğinde işçilik endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3, malzeme endeksi ise yüzde 2,1 artış kaydetti. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre işçilik endeksi yüzde 9,3 ve malzeme endeksi yüzde 4,9...