26 / 04 / 2024

Bina yükseklikleri son durum

Bina yükseklikleri son durum

İBB'nin çıkarttığı topoğrafya ile 5400 kilometrekarelik alana sahip mega şehir İstanbul’ da 6 ay önce uygulamaya geçen yöntemde daha önceden serbest olan bina yüksekliklerine, hazırlanan siluet envanterine göre standartlar getirildi.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı!

Türkiye'de son dönemde peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı...

Bina yüksekliklerine sınır geldi!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, imar planlarında bina yükseklikleri de serbest olarak belirlenemeyecek.

Bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 7 maddesi kabul edildi. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek...

Antalya'da son 1 yılda 15 bina yıkıldı!

Antalya'da madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılar yıkılıyor. Son 1 yılda 15 bina yıkıldı, 12 bina kullanılmaması için tuğla ile örüldü, 10 binanın yıkılması amacıyla ise belediyeye haber verildi.

Akdeniz'de 5 ayda 15 metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi tarafından görsel kirliliğe neden olan terk edilmiş harabe halde bulunan yapıların yıkımı sürüyor. Akdeniz'de, geçen 5 ay içinde 15 adet terk edilmiş bina yıkıldı.

Yozgat'ta kent siluetini bozan iki bina yıkılacak!

Yozgat Eski Belediye Hizmet Binası ve Eski Hükümet Konağı'nın yıkılması için çalışmalara başlandı. Şehir merkezinde çirkin görüntüye neden olan iki riskli bina yıkılacak.

Bahçelievler'de bina yıkımı sırasında çökme meydana geldi!

Bahçelievler'de kontrollü bina yıkımı sırasında çökme yaşandı.

Şehirevleri Yapı Emlak İnşaat Malzemeleri Gıda Bina Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehirevleri Yapı Emlak İnşaat Malzemeleri Gıda Bina Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Bilgili tarafından kuruldu.

CNK Bina Yönetim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CNK Bina Yönetim Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Songül Uğur tarafından kuruldu.

Bina yönetim şirketleri faiz geliri elde ediyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin "Bina yönetim şirketleri binlerce binanın yönetimine baktığı için ciddi para topluyor. Şirketlerin kasasında fazla para birikiyor. Bunu da bankaya yatırıp faiz geliri elde ediyorlar" diye konuştu.

Kat sakinlerine 'bina yönetim şirketi' uyarısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin yaptığı açıklamada bina yönetim şirketlerinin son zamanlarda arttığını söyledi.

Ankar Bina Yönetimi Temizlik ve Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Ankar Bina Yönetimi Temizlik ve Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Onur Gündoğ tarafından kuruldu. 

Bina yükseklikleri son durum Haberi

Bina yükseklikleri son durum

İmar komisyonu üyelerinin de tam destek verdiği bu kararda yüksek yoğunluklu yapılaşmalara izin verilmediği gibi, yükseklik, 'Serbest' notuyla hiçbir plan tadilatı meclise havale edilmiyor. İmar Daire Başkanlığı ve İmar Komisyonu’ na rehber olan ve İstanbul’ un tamamı için hazırlatılan harita ile dikey yapılaşmanın önüne geçilecek. Dikey yapılaşmaya izin verecek imar artışlarına 'Hayır' diyen İmar Komisyonu'nda tam bir mutabakat sağlandı. Yeni yöntemi SABAH'a değerlendiren AK Parti İmar Komisyon Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, Dünyadaki büyük metropollerde dikey yapılaşma var. İstanbul'da da olması kaçınılmaz. Yerinde ve doğru düzgün planlamalarla yapılmış olması şehrin geleceği için önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda belediyecilikten gelen bir hassasiyeti var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın meclisin açılışında söylediği, siluetle ilgili hassasiyetine hem CHP hem de...