20 / 04 / 2024

Bingöl Kiğı Barajı özellikleri

Bingöl Kiğı Barajı özellikleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de inşa edilen Kiğı Barajı’nda su tutma işlemi başladı. Terör örgütü tarafından sıkça hedef alınan barajda böylece 18 yıllık hasret sona ermiş oldu.

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Bingöl Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bingöl Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Bingöl'deki depremde 68 yapı ağır hasar gördü!

Bingöl Kiğı'da meydana gelen depremde toplamda 68 yapı ağır hasar gördü...

Bingöl depreminde bazı evler hasar gördü!

Bingöl Kiğı'da dün akşam yaşanan depremde, 4 köyde bazı ev ve ahırlar hasar gördü.

FuzulEv Bingöl Şubesi açıldı!

Türkiye’de FPK Sistemi’yle on binlerce kişiyi konut sahibi yapan FuzulEv, Bingöl Uydukent’te yeni şubesini hizmete açtı.

Feyzi Bingöl'den Malatya depremi açıklaması!

Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bugün Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin, "Bu depremlerin devamı gelecek kaldı ki bu büyüklükteki depremden daha büyüğünü bekliyoruz. Malatya Pütürge ile Kahramanmaraş arasındaki bölgede 6.5 ile 6.7 arasında bir deprem olacak" diye konuşt

Bingöl'de depremzedeler için konteynerler kuruluyor!

14 Haziran'da merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan ve güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olduğu, 35 kişinin yaralandığı, 5,7 büyüklüğündeki depremden sonra yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. 

Bingöl'de hasar tespit çalışmaları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Bingöl'de yaşanan 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası 180 kişilik 90 ayrı ekiple hasar tespit çalışmalarına fiilen başlanıldığını bildirdi.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Bingöl'de depremzedeler için kalıcı konut yapılacak!

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen depremde evlerini kaybeden depremzedeler için yeni konutlar inşa edilecek. 

Bingöl'e bin 270 deprem konutu inşa edilecek!

Bingöl Kiğı'ya 500, Yayladere'ye 400, Adalı'ya 250 ve Yedisu'ya 120 deprem konutu yapılması planlanıyor. İllçe ve köylerde yapılacak konutların ilçe merkezine yapılması için kampanya başlatıldı.

Bingöl Kiğı Barajı özellikleri Haberi

Bingöl Kiğı Barajı özellikleri

Bingöl’de inşası tamamlanan Kiğı Barajı’nın bölgenin en büyük projelerinden biri olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu barajın yapımına 1998 yılında başlanmıştı. Terör örgütü tarafından sıkça hedef alınan bu barajın yapımına son yıllarda hız verdik ve baraj yapımında görevli personelin de özverili çalışmalarıyla planlanan tarihten 5 ay önce barajda su tutma işlemini gerçekleştirdik. Bu başarıdan dolayı barajın yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

KENDİ SINIFINDA TÜRKİYE’NİN 4. YÜKSEK BARAJI

Kiğı Barajı ve HES projesinin Kiğı ilçesinin 12 kilometre kuzeydoğusunda Peri Suyu üzerinde inşa edildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Baraj 22,5 milyon metreküplük gövde ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildi. Baraj 175 metre yüksekliğiyle Türkiye’de kendi sınıfında 4. sırada, bütün barajlar içinde ise 8. sırada...