28 / 03 / 2024

bingöldeki depremzedeler ev yardımı

bingöldeki depremzedeler ev yardımı

Bingöl'de 14 Haziran tarihinde yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, Devletin desteği ile bir sonraki bayramı evlerinde geçirmeyi umut ettiklerini söyledi.

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

6 Şubat'ın yıl dönümünde aradan bir yıl geçmesine rağmen başta barınma olmak üzere bölgede temel sorunlar hala daha sürüyor. Depremzedelerin çadır ve konteynerlarda kaldığı Osmaniye'de TOKİ'nin yaptırdığı evleri açık artırmada sattığı ve bazı kişilerin 3-4 ev aldığı kaydedildi.

Depremzedeler dikkat! Başvuranın hesabına yatırılıyor: Ev sahibine 5 bin, kiracıya 3 bin TL!

Depremzedelere yapılan yardımlar sık sık merak konusu oluyor. İşte Adıyaman'da konutları hasar gören ev sahipleri ve kiracılara yapılan o destek ödemeleri...

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

İzmirli depremzedeler evlerini ikinci defa satın aldı iddiası!

117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan İzmir depreminin birinci yılı yaklaştı. Depremzedelere verilen ev ve yardım sözleri tutulmadı. Depremzedeler konutlarını ikinci kez satın almakla karşı karşıya kaldı.

Bingöl'de depremzedeler için çelik konutlar inşa ediliyor!

Bingöl'de geçtiğimiz sene yaşanan 5.7 şiddetindeki depremde, Erzurum'un Çat ilçesinde 45 mahalle, 33 mezrada konutlar ve ahırlar yıkıldı. Şimdi depremzedelere Sibirya soğuklarına dayanıklı çelik konutlar yapılıyor.

Bingöl depreminde bazı evler hasar gördü!

Bingöl Kiğı'da dün akşam yaşanan depremde, 4 köyde bazı ev ve ahırlar hasar gördü.

İzmir'de depremzedeler için yapılacak ev projesi meclis gündeminde!

İzmir'de depremde evini kaybeden vatandaşlar için yapılacak ev projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çıray, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DİTİB'den İzmir'deki depremzedelere 13 ev!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) İzmir'deki depremzedeler için aldığı 13 ev, ailelere verildi.  

Bingöl'deki depremzedeler devletten ev istiyor!

Bingöl'de 14 Haziran tarihinde yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, Devletin desteği ile bir sonraki bayramı evlerinde geçirmeyi umut ettiklerini söyledi.

Bingöl'de depremzedeler için konteynerler kuruluyor!

14 Haziran'da merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan ve güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olduğu, 35 kişinin yaralandığı, 5,7 büyüklüğündeki depremden sonra yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. 

Bingöl'de betondan yapılan evler yıkılmadı!

Bingöl'de yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremde toprak kullanılarak taştan yapılan ev ve ahırlar yıkılırken, betonarme yapılar yıkılmadı...

Manisalı depremzedeler için konteyner ev!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan depremde evleri ağır hasar alan Karakurt Mahallesi sakinleri için 30 adet konteyner ev kuruldu.

Kilis'ten deprem bölgesine ‘konteyner ev’ desteği!

Kilis’ten Elazığ’a depremzedeler destek için 9 tır konteyner ev, tuvalet ve banyo gönderildi.

bingöldeki depremzedeler ev yardımı Haberi

bingöldeki depremzedeler ev yardımı

Bingöl'de 14 Haziran tarihinde yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, Kurban Bayramı'nı geçici olarak hayatlatını sürdürdükleri konteynerlerde geçiriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü Karlıova ilçesi olan, güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olduğu, 35 kişinin yaralandığı depremin yaralarının sarılması için ilgili bakanlıklar öncülüğünde başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Depremden etkilenen Karlıova, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri ile bağlı köylerde depremden etkilenen Bingöllüler geçici olarak barındıkları konteynerlerde Kurban Bayramı'nı kutluyor.

- "İnşallah konteynerde geçireceğimiz son bayram olur"

Yedisu ilçesinin Elmalı köyü muhtarı Metin Külüğ, Anadolu Ajansı muhabirine, köylerinde 32 konteyner kurulduğunu belirtti.

Vatandaşların bir kısmının yaylada olduğunu bir kısmının da konteynerde yaşadığını dile getiren Külüğ, "Konteynerler devletimiz tarafından kurularak, vatandaşın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımız konteynerde bayramı geçirecek. İnşallah en kısa zamanda kalıcı konutlarımız yapılır ve...