24 / 04 / 2024

Bir Kira Bir Yuva kampanyası

Bir Kira Bir Yuva kampanyası

İzmir'de evlerini kaybeden depremzedeler için başlatılan ve 42 milyonu aşan bağış toplanan Bir Kira Bir Yuva kampanyası sona erdi. 

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 42 milyon TL'yi aştı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında  evlerini kaybeden depremzedeler için başlatılan 'Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına yapılan destek 42 milyon TL'yi aştı. 

İBB'den 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına dev destek! 

Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına İBB iştirak şirketlerinin yaptığı bağış ile 120 ailenin 1 yıllık kirasını karşılandığını açıkladı. 

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 40 milyon TL'yi aştı!

İzmir’de yaşanan şiddetli depremin birinci ayı dolarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır alanındaki son çadır da kaldırıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısı ile başlatılan ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında destek miktarı 40 milyon TL'yi aştı.

Facebook'tan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına 775 bin TL'lik destek!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Bir Kira Bir Yuva' yardım kampanyası başlatmıştı. Sosyal medya uygulaması Facebook, yardım kampanyasına 775 bin TL bağışta bulundu. 

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 38 milyonu aştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasında kira desteği 38 milyon 89 bini buldu. Halkın Bakkalı ve Biz İzmir dijital platformu üzerinden satın alınan destek paketlerindeki toplam tutar ise 21 milyonu aştı. 

İzmirli hayırsever, anneannesinden kalan evi depremzedelere açtı!

İzmir'de yaşayan hayırsever Pınar Özbek anneannesinden kalan evi depremzede çifte açtı...

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

İstanbul'da bir esnaf anlattı: Mal sahibim Afgan, 5 bin TL kira veriyorum!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partisinin İBB Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu’nun esnaf ziyaretinde bir esnafla diyaloğu sosyal medyanın gündemine düştü. 

O ilde kira bedeli uçmadı resmen fırladı! Bir yılda yüzde 152 arttı...

Ülke genelinde fahiş kira artışlarının yaşandığı illerin başında Kocaeli geliyor. Kocaeli’de kiralar bir senede yüzde 152 arttı.

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Bazı kiracılar ev kiralamalarında avukatlarına danışmadan matbu bir kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme üzerinde yazan süre sebebiyle her iki taraf da çoğunlukla yanılabiliyor. İşte kira sözleşmesinde bir yıllık detay...

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Ünlü doktordan tahliye davası isyanı: 'Bu koşullarda bir daha bu ülkeden bir ev alır mıyım? Asla!'

Uzman Doktor Dağıstan Ayan, 'Yargı süreçlerinin bu kadar uzun sürdüğü başka bir ülke var mıdır acaba?' diyerek X sosyal medya hesabından kira tahliye davasına ilişkin paylaşımda bulundu. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Kirada yeni dönem 1 Eylül itibariyle başlıyor! Kira uyuşmazlıkları bir ayda çözüme kavuşacak!

Kira uyuşmazlıklarını bir ay içinde çözüme kavuşturacak olan yeni dönem 1 Eylül itibariyle resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Bir Kira Bir Yuva kampanyası Haberi

Bir Kira Bir Yuva kampanyası

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası sona erdi. Kampanya kapsamında toplanan kira desteği 42 milyon 649 bin oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kampanyaya katılan herkese teşekkür etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; kampanyaya 4 bin 643 destekçi bağışta bulundu. depremde evsiz kalan ailelere toplamda 20 milyon 510 bin TL aktarıldı. Depremzedelere kapıları açılmak üzere bildirilen daire sayısı da 231'i buldu. Kampanyadan faydalanmak isteyen depremzedelerle onlara destek olmak isteyenler arasındaki eşleştirmeler ve 10’ar bin TL’lik ödemeler devam ediyor.

Büyükşehir’in Uzundere’de bir yıl boyunca ücretsiz olarak depremzedelerin kullanıma sunduğu konutlara yerleşen aile sayısı ise 147’ye ulaştı. Depremzedeler konutlardan ayrılırken mobilyaları ve beyaz eşyaları da yanlarında götürebilecekler. Elektrik, su, yakıt faturaları ve ortak giderler...