19 / 04 / 2024

bodrum yeni inşaatlar

bodrum yeni inşaatlar

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Yeni konut inşaatları hızlanacak! 

Koronavirüs salgını sonrasında inşaat sektöründe normalleşme başladı. Stokların erimeye başladığını söyleyen sektör temsilcileri yeni konut inşaatlarının başlayacağını dile getirdi. 

Bodrum'da inşaatlar hızlandı!

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

İstanbul Boğazı'nda yeni bina inşaatları yapılıyor!

Bir süredir İstanbul'un Boğaziçi ön görünüm bölgesinde çok sayıda yeni bina inşaatı yapılıyor. Bunların bir kısmı kişilere ait özel yapılar. Bir kısmı ise polis, vali, asker gibi birimlere ait sosyal tesislerinin inşaatları...

Bursa'da inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü yazısında Bursa'da ''İmar planlarının iptaliyle duran inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü''nü kaleme aldı.

bodrum yeni inşaatlar Haberi

bodrum yeni inşaatlar

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşesinde Bodrum'un imar durumunu kaleme aldı. 

İşte Rahmi Turan'ın 'Bodrum artık 82’nci il olmalı' başlıklı yazısı...

Türkiye turizminin göz bebeği Bodrum, tüm dünyada tanınan ünlü bir ilçemiz… Bir yabancıya “Türkiye'de hangi illeri biliyorsunuz?” diye sorsanız, il olmadığı halde Bodrum'u da bildiği illere ekler…

Bodrum bugün Türkiye'nin 82'nci ili gibidir. Bodrum'un böylesine büyüyeceğini ve nüfus olarak Türkiye'nin 57 ilini geride bırakacağını kim bilebilirdi? Halen Türkiye'de nüfusu 1 milyonu geçen 24 ilimiz var.

Bodrum nüfus olarak bu illerin hemen ardından gelen Eskişehir, Mardin, Trabzon, Malatya, Ordu, Erzurum, Afyonkarahisar illerinin arasında yer alıyor. Bu 7 ilin nüfusları 700 bin ile 900 bin arasında değişiyor.

Bodrum'un kış aylarındaki nüfusu 800 binleri buldu. Yaz aylarında bu rakam ikiye katlanacak ve Bodrum milyonluk...