25 / 04 / 2024

boğaz kentsel dönüşüm

boğaz kentsel dönüşüm

Üsküdar'da kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı teklifinin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından ilk kentsel dönüşüm müracaatı Burhaniye Mahallesi'nden geldi.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Bakan Özhaseki az önce resmen açıkladı! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı geliyor! Detayları peş peşe paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurmak istediklerini söyleyerek, "Başkanlığın altında üç adet genel müdürlük olacak. İlki yalnızca İstanbul'u izleyecek, ikincisi Türkiye'yi izleyecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak oluşturacak” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul Beykoz Belediyesi'nin Tokatköy mahallesinde bölgesinde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşların 15 gün içinde evlerini boşaltıp teslim etmesi gerekiyor.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Kentsel dönüşüm güçlendirmeden sağlıklı!

Projekt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GİSİDER Başkan Yardımcısı Kutanoğlu, “Az veya orta hasar gören binaların güçlendirilmesi yerine kentsel dönüşümün tercih edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Bağcılar Asburçaklar Sitesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

Bağcılar'da bulunan 284 daireli Asburçaklar Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm nedeniyle kendilerine evlerinin boşaltılması yönünde baskı yapıldığını dile getirdi. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Zeytinburnu'ndaki İETT sitesinde kentsel dönüşüm tartışması! 

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İETT Sitesi sakinlerine, kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşaltmaları için 3 gün süre tanıdı. Kendilerine yer gösterilmeden ve kira desteği verilmeden evlerinden çıkmaları söylenen vatandaşlar belediye kararına tepki gösterdi...

boğaz kentsel dönüşüm Haberi

boğaz kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu'nun 2013'te 'Boğaz Geri Görünüm Bölgesi'nde riskli yapı alam ilan ettiği Burhaniye Mahallesi 742 Ada 2 Parseldeki 3/2 çoğunluk adına ilk başvuru projeyi yürüten Kariyer Akademisi ve Hergün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Odabaş tarafından yapıldı. 


Boğaz Geri Görünüm Bölgesi'ndeki ilk ve tek 'Kentsel Dönüşüm Projesi' olan 'Kariyer Yapı Çamlıca Konakları'nın imar planını onaylatmak üzere Dr. Adnan Odabaş, Üsküdar Belediye Başkam Hilmi Türkmen'le görüşerek resmi müracaatta bulundu. Projenin onaylanması halinde 0.15 taban oturumu 4 kat +2 bodnını imarı verilmiş olacak. Başkan Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret eden Dr. 

Adnan Odabaş ile Mimar Mehmet Çito, 'Kariyer Yapı Çamlıca Konakları' projeleri hakkında sunum yaptılar. 


Üsküdar'da dönüşümün zamanı Üsküdar'da kentsel dönüşümün vakti geldiğine vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, "Yerinde dönüşüm mantığıyla bizler de dönüşümü...