19 / 04 / 2024

Bornovada askeri lojmana yıldırım mı düştü

Bornovada askeri lojmana yıldırım mı düştü

Gece yarısından sonra etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklarda sağanak sebebiyle yaşanan kanal baskınlarına müdahale etti. Birçok ilçede ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Çekmeköy'deki 20 dönümlük askeri alana okul yapılacak!

Çekmeköy'de daha önce Sarıgazi Askeri lojmanlarının yer aldığı hazine arazisine özel okul yapılacak.

Zeytinburnu askeri lojmanlarının yerine Millet Bahçesi geliyor!

TOKİ ile Zeytinburnu Belediyesi'nin ortaklığında hayata geçirilecek Millet Bahçesi, bölgede yer alan askeri lojmanların Başakşehir'de inşa edilen yeni konutlara taşınması sonrasında başlayacak. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

Veysel Eroğlu: Askeri alanlar ağaçlandırılacak!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Su Konseyi Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri alanların ağaçlandırılması hakkında bilgi verdi. 

Askeri alanların hepsi yeşil kalacak!

Şehir içindeki askeri alanlarla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda kesin bir talimatı olduğunu ifade etti.

Kuleli Askeri Lisesi müzeye dönüştürülecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi'nin Türkiye’nin en büyük müzesine dönüştürüleceğini, bir kısmını ise Milli Savunma Üniversitesi’nin kullanacağını açıkladı. 

İstanbul Golf Kulübü’nün yerine askeri lojman inşa ediliyor!

Türkiye’nin ilk spor kulübü olan İstanbul Golf Kulübü’nün bulunduğu araziye askeri lojman yapılıyor. Proje 350 dönümlük alanda hayata geçirilecek.

Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti ne olacak?

Kuleli Askeri Lisesi’nin bahçesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdi. Milli Savunma Bakanlığı müze olarak sadece binayı vermekte diretince, 180 dönümlük bahçenin bir bölümünü de isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler tıkandı.

Askeri alanlarının taşınma konusu emlak sektörünün gündeminde!

İzmir’de askeri alanların şehir dışına taşınması projesi FETÖ ile mücadelede belli bir aşamaya gelinmesinin ardından emlak piyasasında yeniden konuşuluyor.

Florya'daki askeri arazinin imar planı onaylandı!

Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki 34 bin 353 metrekarelik askeri alanın imar planı bakanlık tarafından onaylandı...

Emlakçılara askeri izin düzenlemesi!

Emlakçıların yıllardır yaşadığı ve yabancılara yönelik gayri menkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı kaldırıldı.

Kepez'de askeri alan mağdurları tapularını alıyor!

Kepez Fevzi Çakmak ve Kütükçü Mahallerinde askeri alan mağdurlarına tapuları veriliyor. 120 avatndaşlar tapularına kavuşuyor.

Bornovada askeri lojmana yıldırım mı düştü Haberi

Bornovada askeri lojmana yıldırım mı düştü


Gece yarısından sonra etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklarda sağanak sebebiyle yaşanan kanal baskınlarına müdahale etti. Birçok ilçede ev ve iş yeri sular altında kaldı.


Bornova ilçesinde askeri lojmana yıldırım düşmesi sonucu çatıda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına merpenle müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. Doğanlar Semti'nde ise 1,5 yaşında bebekleri Bekteş Örün ile sular altında kalan Örün ailesi yetkililerden yardım istedi. İşlediği bir suçtan dolayı ev hapsi cezası alan Zafer Örün (28) de su basan evinde mahsur kaldı. 


Şiddetli yağışlarda sürekli evlerinin sular altında kaldığını ifade eden vatandaşlar, kendi imkanlarıyla tahliye çalışması yaptı. Vatandaşlar oy zamanı yetkililerin sık sık evlerini ziyaret ettiğini ancak her yağmurda sular altında kaldıklarını belirtti.  ...