25 / 04 / 2024

borsa istanbul konut

borsa istanbul konut

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 'TOKİ-Makro İnşaat işbirliğinde hayata geçen gayrimenkul sertifikasından bahsetti. Karadağ, sertifikayla borsaya 3 bin yeni yatırımcının girdiğini belirtti.

Altın, dolar, borsa kazandırırken konut yerinde mi sayacak?

Milyonlarca kişi bu yıl kazandıracak yatırım araçlarını merakla araştırıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, dolar, borsa ve konut ile ilgili bu yıla ilişkin beklentilerini X sosyal medya hesabından açıkladı...

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,51 değer kaybı ile birlikte 3.517,75 puandan tamamladı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak

Borsa İstanbul’da 14 Eylül 2022’de başlayan açığa satışta yukarı adım kuralında yeni bir karar verildi. İkinci bir duyuruya kadar açığa satış şeklindeki işlemlerde yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası payları için geçerli olmuş olacak.

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ve Borsa İstanbul'daki manipülasyon operasyonuna rağmen Borsa İstanbul'da bugün kaydedilen yüzde 6.67 yükseliş kaydedildi. Borsa İstanbul'u bugün yükselten 5 neden var.

Borsa İstanbul’da neler olacak? Hisseler normale dönüyor mu?

Borsa İstanbul tarihine geçecek olan ve yaklaşık 1.5 ay süren süreç nihayet kısmen tamamlandı. Öte yandan normal trende yeniden dönebilmek için elimizde kalan ise sadece yeniden başlayacak olan bilanço beklentileri.

Borsa İstanbul’da hangi hisse değer kaybetti hangisi yükseldi?

Türkiye hisse senedi piyasaları Çarşamba günü kapanışın ardından düşüş gösterdi. Bankacılık, Telekomünikasyon ve Basit Metaller sektörlerindeki hisseler de beraberinde düşüş eğilimi gösterdi. Borsa İstanbul’un kapanışıyla birlikte BİST 100 yüzde 2,07 düştü.

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor

Çalkalanma yaşayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne % 0,25 azalış ile 3.269,45 puandan başladı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul'da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek! 

Borsa İstanbul'da olağan dışı hareketlerden sonra dün olağanüstü zirve toplanırken Bloomberg'e konuşan bir yetkili, inceleme başlatıldığına, piyasa bozucu hareketlerin olduğuna dikkat çekti. Yetkili ayrıca sistemik risk olmasa da bazı patronların zarara uğrayacağını da vurguladı. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Borsa İstanbul’da kritik toplantı!

Borsa İstanbul’da son dönemlerde yaşananların üzerine SPK, borsa yöneticileri ve TSPB temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştiriliyor.

Borsa İstanbul’da 12-16 Eylül tarih aralığında en çok prim yapan 3 hisse!

Borsa İstanbul'da bu hafta yüzde 4,09'luk bir düşüş gerçekleşti. Buna rağmen Borusan Yatırım Pazarlama, Parsan Makina Parçaları Sanayi ve ASELSAN'ın hisseleri bu haftanın en çok yükselen hisseleri oldu.

Borsa İstanbul’da kaybetmemenin tek sırrını açıkladı!

Borsa İstanbul’da bankacılık sektörü liderliğinde salı günü yaşanmış olan sert düşüş yatırımcılara hisse senetlerinin yüzünün diğer taraftarını gösterdi. Borsa İstanbul’da kaybetmemenin ise bazı sırları var. İşte detaylar…

borsa istanbul konut Haberi

borsa istanbul konut

'Gayrimenkul sertifikası' yerli yabancu yatırımcıların 'konut projelerinden' pay alarak ortak olmasını sağlıyor. Yeterli payı biriktiren, proje bittikten sonra konut sahibi oluyor. 


Ev prim yaptıysa payları satan kar ediyor. İlk sertifika ihracı referandumdan önce 'TOKİ-Makro İnşaat ortaklığındaki konut projesi' için yapılmıştı. 


Himmet Karadağ, bu ihraçla borsaya 3 bin yeni yatırımcının girdiğini söyledi. 


İlk gayrimenkul sertifikasının referandum gündemi nedeniyle çok ilgi görmediğine dikkat çeken Himmet Karadağ, ''Hem TOKİ hem de ilgili aracı kuruluşla bu haftadan başlamak üzere kapsamlı bir tanıtım ve bilgilendirme kampanyası başlatacağız'' dedi. 


Konut projesiyle ilgili açıklamaların sıradan bir vatandaşın anlayacağı şekilde basitleştirileceğimi söyleyen Karadağ, ''Önceki projenin detayını ben bile anlamakta zorlandım''...