19 / 04 / 2024

boşaltma taahhütnamesi

boşaltma taahhütnamesi

Mesken kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı aralarında anlaşarak, kiracı belirlenen bir zamanda evden çıkmak için boşaltma taahhütnamesi verebiliyor. Peki, kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir? Nasıl verilir?

Kiracılara imza uyarısı: Bunu yaparsanız her şeyi peşinen kabul etmiş olursunuz!

Kiracılar için tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Ev sahiplerine istinaftan sevindirici haber! 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan tartışmalar her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir duruma gelirken, ev sahiplerine tahliye taahhütnamesi hakkında istinaftan sevindirici haber geldi. 

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ankara'da bir kişi, kira sözleşmesi sırasında kiracısına boş haldeki tahliye taahhütnamesini de imzalattı. Söz konusu evrak ile tahliye davası açtı ve yargı, ev sahibini haklı buldu.

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili detay ortaya çıktı. Kiracı tarihi olmayan boş kağıdı imzaladığında evi tahliye etmek zorunda kalacak.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Ev sahipler ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi... 

Ev sahipleri son zamanlarda kiracılarını evden çıkarabilmek için tahliye taahhütnamesi hakkında sorun çıkarıyorlar. Buna göre, kiracıların sözleşme yaparken her türlü detaylara dikkat etmeleri gerekiyor. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi yaşanmaya başladı. Tahliye taahhütnamesini kendi lehlerine kullanmak isteyen taraflar soluğu mahkemede alıyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahiplerinin tahliye taahhütnamesiyle başı dertte! İşte dikkat edilmesi gereken detaylar!

Tahliye taahhütnamesi sayesinde konut sahipleri kiracılara karşı büyük bir koz elde edebiliyorlar. Fakat bu taahhütnamenin geçerli olması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl geçersiz oluyor? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Ev sahipleri yüzde 25'lik kira zammını deliyor! Bunun da yolu bulundu: Tahliye taahhütnamesi isteniyor!

Büyükşehirlerdeki  fahiş kira yükselişleri, barınma sorununu genişletirken, mülk sahipleri kiracılarına kira sözleşmesi koşullarıyla şaşırtan tekliflerde bulunuyor. Bunların arasındaki n dikkat çeken uygulamalardan biri de “tahliye taahhütnamesi” oldu. İşte ayrıntılar...

boşaltma taahhütnamesi Haberi

boşaltma taahhütnamesi

Kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı aralarında anlaşarak, kiracı belirlenen bir zamanda evden çıkmak için boşaltma taahhütnamesi verebiliyor.


Bir diğer ifade ile tahliye taahhüdü, kiracının yazılı olarak evin boşaltılacağı tarihi belirttiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. 


Taahhütnamenin geçerli olması için bazı şartlar aranıyor: Öncelikle, taahhütnamenin yazılı olarak yapılmış olması gerekiyor. Tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenli oluyor.


Ayrıca, ilk kira yılını takip eden yıllardan sonrası için verilmiş olması gereken boşaltma taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi gerekli oluyor.


Buna göre bir evi ilk defa kiralıyorsanız, ilk kira kontratı ile yapılan tahliye taahhüdü geçerli olmuyor. Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor.


KİRACININ BOŞALTMA TAAHHÜTNAMESİ...