18 / 04 / 2024

Bozcaada Habbele Koyu kıyı çalışması tepki

Bozcaada Habbele Koyu kıyı çalışması tepki

Bozcaada'nın Habbele Koyu'na iş makineleri girdi. Müdahalenin koya zarar verdiğine dikkat çeken Bozcaada Forum üyeleri olaya tepki gösterdi.

Bozcaada Habbele Koyu'ndaki kıyı düzenlemesine tepki!

Bozcaada'nın Habbele Koyu'na iş makineleri girdi. Müdahalenin koya zarar verdiğine dikkat çeken Bozcaada Forum üyeleri olaya tepki gösterdi.

Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı hakkında karar verildi!

Muğla'nın Milas İlçesi'nde yer alan Mazı Köyü'ndeki Molla İbrahim Koyu'nda kaçak olarak inşa edilen binanın 3 Haziran'da yıkılmasına karar verildi.

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Antalya Demre'de bulunan Kekova Koyu'nda, koruma altında yer alan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını kapsamında 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından söküldü.

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

Muğla Alavara Koyu yapılaşmaya mı açılıyor?

Muğla’da Alavara Koyu’nun sit derecesi düşürüldü. Alınan karar, bölgedeki doğal hayatı olumsuz etkileyecek, yapılaşmanın önü açılacak. Çevreciler imza kampanyası başlattı.

Bozcaada'da inşaatlarda çalışacak işçiler için girişler yasaklandı!

Ana kadaradan uzak olan ve bugüne kadar koronavirüs vakası tespit edilmemiş olan Bozcaada'da koronavirüs tedbirleri sıkı sıkıya uygulanıyor. Adada inşaat sektörüyle ilgili de tedbirler alındı...

Okluk Koyu'na inşa edilen kaçak yapı meclis gündeminde!

Muğla ilindeki Okluk Koyu'na inşa edilen yapı meclis gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akbük Koyu'ndaki 10 projede yıkım başladı!

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde bulunan dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilip kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 10 projede yıkım çalışmalarına başlandı.

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Menteşe Belediyesi, Akbük Koyu'nda yer alan ve idari yargı süreci tamamlanan kaçak yapıların yıkım çalışmalarına başladı...

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kleopatra Koyu'nun ihalesi iptal edildi!

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu'nun 505 bin lira kira bedeliyle 29 yıllığına kiraya verildiği ihale iptal edildi.

Bozcaada Habbele Koyu kıyı çalışması tepki Haberi

Bozcaada Habbele Koyu kıyı çalışması tepki

Çanakkale'nin en önemli turistik değerlerinden olan Bozcaada'nın Habbele Koyu'na geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iş makineleri girdi. Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre; bir otel işletmesi tarafından "kıyı düzenlemesi" sebebiyle iş makinelerinin koya müdahalesinin geri dönüşü mümkün olmayan hasarlara yol açtığını kaydeden Bozcaada Forum üyeleri bu duruma tepki gösterdi.

"DÖRT YILDIR OLDU BİTTİYE GETİRİYORLAR"

Bozcaada Habbele Koyu ile Sulubahçe arasındaki sahil boyundaki kıyı şeridine bir otel işletmesi tarafından dört yıldır makineleri sokuluyor. Geçen yıl da koya iş makineleri girmesi üzerine Bozcaada Forum üyeleri kepçeyi engelleyerek çalışmayı durdurmuştu. Forum üyeleri ile otel sahibi arasında ortaya çıkan tartışmada ırkçı söylemlerde bulunan işletmeciye görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından sonra yoğun eleştiri yapılmıştı. 

Aynı otel işletmecisinin bu yılda Hebbele Koyu'na iş makinelerini sokması üzerine bir açıklamada...