20 / 04 / 2024

Brexit

Brexit

IMF Başkanı Georgieva, "Brexit'in sancılı olacağı çok net. Dikkate değer şekilde Avrupa ve İngiltere'ye bağımlı düşük gelir grubuna ait ülkeler konusunda özellikle endişeliyim." ifadesini kullandı.

Altın fiyatları yükselişte!

Altın fiyatları, Brexit umutları ve ABD Başkanı Donald Trump'ın teşvik paketini onaylayacağı beklentileriyle yükselişe geçti.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Brexit sonrası Londra gayrimenkul pazarı masaya yatırıldı!

GRED, resmi iş ortağı olduğu Knight Frank ile Londra’ya ilişkin 4. urbanLAB toplantısını düzenledi. Toplantıda; İngiltere’deki gayrimenkul pazarları ve Batı Londra’nın Brentford bölgesinin en önemli dönüşüm projelerinden biri olan The Brentford Project değerlendirildi...

Türkiye İMSAD’dan Brexit açıklaması!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Brexit sonrası İngiltere ile yeni bir yol haritası çıkarılmalı. İnşaat malzemesi sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin başında gelen İngiltere pazarını rakip ülkelere kaptırma riski var” diye konuştu.

IMF Başkanı Georgieva: Brexit sancılı olacak!

IMF Başkanı Georgieva, "Brexit'in sancılı olacağı çok net. Dikkate değer şekilde Avrupa ve İngiltere'ye bağımlı düşük gelir grubuna ait ülkeler konusunda özellikle endişeliyim." ifadesini kullandı.

Brexit, hem Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına!

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Brexit, hem AB'nin hem bana göre Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına." dedi.

İngiliz hükümetinin kaos senaryosu basına sızdı!

Sunday Times gazetesi, İngiliz hükümetinin son bir ay içinde hazırladığı anlaşmasız Brexit senaryosuna göre, ülke petrol, gıda ve ilaç krizi ile karşı karşıya kalacak...

Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in bu yıl ve gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini ticaret savaşı ve Brexit belirsizliğinin artmasından dolayı aşağı yönlü revize etti.

Şirketler İngiltere'den AB'ye taşınıyor!

Brexit ile 29 Mart günü Avrupa Birliği'nden ayrılacak İngiltere'den, bugüne kadar 1 trilyon dolarlık para çıkışı gerçekleştirildi. EY raporuna göre, İngiltere'deki çoğu banka da AB içindeki bölgesel operasyonlarını korumak için birlik ülkelerinde yeni ofisler açıyor. 

Brexit, İngiltere'de konut sektörünü vurabilir!

İngiltere'nin AB'den çıkış sürecine ilişkin belirsizliklerin yüksek olduğu, gelecek 3 yıl boyunca ülkede satılacak konut sayısı ve fiyatının azalmasının beklendiğini belirtildi.

Foxtons Emlak Acentesi İngiltere'deki 6 şubesini kapattı!

Foxtons Emlak Acentesi, İngiltere'deki Brexit belirsizliği ve fiyatlar ile vergilerin yüksek olmasını gerekçe göstererek 6 şubesini kapattığını açıkladı.

Akfen İnşaat yurtdışına açılıyor!

Akfen İnşaat, konut sektöründeki yatırımlarını yurtdışına taşıyor. Firma, Brexit sonrası Avrupa'nın finans merkezi olacak ABD ve Frankfurt'ta konut projesi yapacak..

İrlanda Dublin’de gayrimenkul sıkıntısı var!

Brexit sürecinin bu ay resmen başlamasıyla bankalar finans piyasalarını başka şehirlere taşıma yarışına girdi. Dublin'de vergi avantajlarıyla güçlü rakip ancak şehirde ticari gayrimenkul ya da konut sıkıntısı çekiliyor.

Brexit Haberi

Brexit

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması sürecinin sancılı olacağının altını çizdi.

İngiltere'nin AB'den ayrılması sürecinin sancılı olacağının çok net olduğunu belirten Georgieva, Brexit'in sadece İngiltere ve AB ekonomilerini değil, bu ekonomiler ile iş yapan düşük gelirli ekonomileri de etkileyeceğini belirtti.

Brexit'in etkilerinin azaltılması için elde fazla seçenek bulunmadığını ifade eden Georgieva, "Çok fazla seçenek yok. Ya borçlanmayı artıracaksınız ya da vergileri artırma yoluna gideceksiniz." ifadelerini kullandı.

Georgieva, IMF'nin Brexit'in İngiltere dışındaki olası etkileri konusunda endişeli olduğunu dile getirerek, "Dikkate değer şekilde Avrupa ve İngiltere'ye bağımlı düşük gelir grubuna ait ülkeler konusunda özellikle endişeliyim. Maalesef bu (Brexit) iyi bir haber değil. Büyümeyi yavaşlatan birçok unsurun birleştiği bir zamana denk geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

IMF verilerine göre, küresel ekonominin yaklaşık...