29 / 03 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm bütçesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm bütçesi

Bursa'yı geleceğe taşıyan projeleri hayat geçiren Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 198 milyon TL olan yatırım bütçesinde en büyük payı 443 milyon TL ile ulaşıma ayırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışması kapsamında harekete geçti. Belediye, kentsel dönüşüm projesinde 3 etapta depreme dayanıklı toplam 1315 konut, 118 ofis ve 148 ticari alan inşa edecek.

Bursa Büyükşehir 2 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi Veyselkarani Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşte yatırımcıların yakın markajına giren o ihale ilanı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma kararı nedeniyle kepenk indirecek olan esnafından kapalı kaldıkları süre boyunca kira almamaya karar verdi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.

Bursa Büyükşehir'den kira ücretlerinde yüzde 50 indirim!

Bursa Büyükşehir Belediyesi açıkladığı üçüncü destek paketiyle tüm belediye kiracılarının kira ücretlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi işletmelerden kira almayacak! 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye ve iştiraklerinin kiracısı olan işletmelerden kira alınmayacağını duyurdu...

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm bütçesi Haberi

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm bütçesi

Ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda 2015 yılını yatırımlarla dolu dolu geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2016 yatırımlarını da programladı. 17 ilçenin tamamı yatırım programında en ince ayrıntısına kadar hesaplanırken, 2016 yılında yaklaşık 1 milyar 198 milyon 122 bin TL'lik yatırım ön görülüyor. Yatırım kalemlerinde ulaşım 442 milyon 932 bin TL ilk sırada yer alırken, Sağlık ve Sosyal Hizmetlere 210 milyon 482 bin, Yeşil alan ve Çevre Hizmetlerine ise 140 milyon 142 bin TL'lik yatırım planlanıyor. 


Ulaşıma ayrılan bütçenin 227 milyon 454 bin TL'si Kent Meydanı - Terminal tramvay hattı başta olmak üzere raylı sistem yatırımlarına ayrıldı. Asfalt kaplama çalışmalarına 99,6 milyon TL, kamulaştırmalara 40 milyon TL, köprü ve kavşak imalatlarına da 20 milyon TL'lik yatırım planlanıyor....