23 / 04 / 2024

Bursa inşaatta iş güvenliği semineri düzenlendi

Bursa inşaatta iş güvenliği semineri düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO ) Bursa Şubesi tarafından Peri Kalıp işbirliği ile inşaat Sektöründe Endüstriyel Kalıp ve iskele Sistemleri' semineri düzenlendi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi... Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor... İşte TOKİ Bursa 2023 projesi ile ilgili detaylar...

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Manisa'da elektrik akımına kapılan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler'de çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılan işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Aydın Germencik'te 2. kattan düşen inşaat işçisi yaralandı!

Aydın Germencik'te çalıştığı inşaatta 2. kattan zemine düşen işçi yaralandı.

Bursa'da bir inşaat işçisi 6 metre yükseklikten düştü!

Bursa'da inşaat işçiliği yapan Muzaffer Aksoy, çalıştığı esnada dengesini kaybederek 6 metre yükseklikten inşaatın temel çukuruna düştü. Aksoy AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Antalya'da inşaatta beton kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Antalya'da bir inşaatta beton kalıbının çökmesi sonucunda 4 işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Bursa inşaatta iş güvenliği semineri düzenlendi Haberi

Bursa inşaatta iş güvenliği semineri düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Peri Kalıp işbirliği ile inşaat Sektöründe Endüstriyel Kalıp ve iskele Sistemleri' semineri düzenlendi. İnşaat Mühendisi Hasan Bakırel ve Ahmet Murat Sevgi tarafından düzenlenen seminerde, kalıp iskeleleri ve dikkat edilmesi gerekenler aktarıldı. Bakırel, betonarme kalıpların düzgün bir yüzey çıkartması için az parçalı, kalıplarının da TSE standartlarına uygun olması gerektiğine dikkat çekti. Kalıpların kullanımının basit olması gerektiğini kaydeden Bakırel, "Kalite, teknik ve ekonomik olarak bir standardı olmalı; özellikle iskele, çelik üretiminde belli bir sertifikaya sahip olması şart" dedi. 

YÜK HESABI... 

Döşeme kalıplarında hesap yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Bakırel, "Betonun kendi yükü, hareketli yük, yüksek iskelelerde burulma ve devrilme hesabı, bir de açık alanlar ve rüzgâra tabi alanlar varsa rüzgâr yükü hesabı yapılması gerekiyor. İskele çökmesi...