28 / 03 / 2024

bursa kira protestosu

bursa kira protestosu

Yüksek kirayı protesto eden bir grup marka, Bursa’da bulunan Marka AVM’de kepenk indirme eylemi yaptı.

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde verilecek olan kira desteğinin yükseltildiğini söyledi. İstanbul'da bin 500 TL olan kentsel dönüşüm kira desteği 3 bin 500 TL'ye, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL'ye çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının artırıldığını duyurdu. İstanbul'da 3 bin 500 TL’ye; Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL’ye çıkarıldı.

İstanbul ve Ankara'da ortalama kira 10 bin TL'yi aştı! İl il kira fiyatları ne kadar oldu?

5 büyük ilde yapılan araştırmaya göre İstanbul ve Antalya’da ortalama kira bedeli 10 bin TL'yi geçti. Ankara’da 5 bin TL'yi aşan ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.

Pandemi döneminde kira düzenlemesi istenebilir mi?

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Avukat Veysel Tayyar bugünkü köşesinde koronavirüs salgını sürecinde kira ödemelerini kaleme aldı. 

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma kararı nedeniyle kepenk indirecek olan esnafından kapalı kaldıkları süre boyunca kira almamaya karar verdi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

Kira indiriminde son sözü Yargıtay söyleyecek!

Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. Çelişkili karar nedeniyle konu yargıya taşınınca indirim konusunda 'ihtiyati tedbir’ kararı alındı. 

Bursa İnegöl Belediyesi kira ödemelerini erteledi!

Bursa İnegöl Belediyesi, 2021 Ocak ayı meclis toplantısında aldığı karar ile belediyeye ait iş yerleri için kira ödemelerini 3 ay boyunca erteledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.

Bursa Büyükşehir'den kira ücretlerinde yüzde 50 indirim!

Bursa Büyükşehir Belediyesi açıkladığı üçüncü destek paketiyle tüm belediye kiracılarının kira ücretlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini duyurdu.

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

bursa kira protestosu Haberi

bursa kira protestosu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘dövizle kiralamaya sınırlama için yasal düzenleme hazırlığı yapılıyor’ açıklamasının yankıları sürerken, yüksek kirayı protesto eden bir grup marka, Bursa’da bulunan Marka AVM’de kepenk indirme eylemi yaptı.

Yaklaşık 35 mağazanın kepenk indirdiği eylem konusunda markalar adına  yapılan yazılı açıklamada, ‘yüksek kira’ sorununa 20 Eylül’e kadar çözüm bulunamaması halinde Marka AVM’den tamamen çıkacakları belirtildi. Markalar adına avukatları tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bursa  Marka AVM kiracı perakende işletmelerinden AVM’de artan kira – ciro oranları sebebi ile 25 marka adına müvekkillerimizin şikayetlerini ortak bir zeminde ve sektöre yakışır bir şekilde çözüme kavuşturmak  arzusu ile yatırımcı tarafa bir yazılı bildirim göndermiştik. Ancak yatırımcı taraftan olumlu bir dönüş alınamamış olması sebebi ile söz konusu markalarımız müşterilerinin affına sığınarak...