28 / 03 / 2024

Bursa longoz ormanlarına nasıl gidilir

Bursa longoz ormanlarına nasıl gidilir

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan belgeselin ilçedeki galası büyük ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Bursa, Sakarya ve Düzce’de düzenlenen devre mülk operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden beşi için tutuklama kararı verildi. Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığı belirtilirken, bu sayının artabileceği ifade edildi. İşte detaylar... 

Nef Arsa Ankara Beyman'da yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla! 

Nef tarafından Ankara Beyman Ormanlarına 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Nef Arsa Ankara Beyman yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla satışta. İşte Nef Arsa Ankara Beyman ile ilgili detaylar..

Bursa Yıldıztepe Kültür Merkezi 10 yıllığına kiralanacak!

Bursa'daki Yıldıztepe Kültür Merkezi 96 milyon TL bedelle 10 yıllığına kiraya verilecek. İşte detaylar...

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

ADB’de yayın yapan Business Insider internet dergisi dünyada bin dolara yaşanabilecek ucuz ve kaliteli şehirleri sayfalarına taşıdı. O listede Türkiye’den ise Bursa yer aldı.

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Bursa'da 10 yıllığına kiralık sosyal tesis!

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Bursa-Osmangazi-Kükürtlü Mahallesi'nde yer alan sosyal tesisi 10 yıllığına kiraya verecek.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Bursa'da TSK arazisindeki yapılaşma iddiasına tepki!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TSK’ya kazandırdığı bin 400 dönümlük havaalanı arazisinin 750 dönümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini belirtmişti. 6 partiden duruma tepki geldi.

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa İnegöl'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bursa İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Bursa'daki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Bursa longoz ormanlarına nasıl gidilir Haberi

Bursa longoz ormanlarına nasıl gidilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’nın her köşesinde saklı kalan güzellikleri ortaya çıkarıyor ve bu değerlerimizi turizme kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.


Uludağ, krater gölleri, şelaleler, göller ve sahilleri ile Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olan Bursa’nın sahip olduğu çok önemli bir değer daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde bir evrensel değer olarak kabul edilen jeolojik ve biyolojik çeşitliliğe sahip Karacabey Longozu’nun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ‘Karacabey Longozu Belgeseli’, Karacabey Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılan galada ilçelilere gösterildi.


“Yerel kalkınma yerel yönetimlerle gelişiyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, Karacabey’in refah seviyesinin artarak Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle daha da gelişen bir ilçenin hedeflendiğini belirtti. İlçe belediyeleri ve kurum kuruluşlarla birlikte ilçenin her alanda kalkınmasının sağlandığını ifade eden Başkan...