18 / 04 / 2024

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.

Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi mecliste!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi ile ilgili soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvana'a iletti...

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Uludağ satılıyor mu? Birleşik Arap Emirlikleri anlaşmasında var mı? Meclis'te flaş iddia!

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa ile ilgili açıklamalarda bulundu ve kentin beton yığını haline geldiğine, şimdi de Uludağ'ın satılmasından endişe ettiklerine dikkat çekti. İşte Öztürk'ün o açıklaması...

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Mehmet Atmaca'dan rezerv alan uygulamasından vazgeçilsin önerisi!

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, yeni kentsel dönüşüm yasası ve depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Atmaca, rezerv alan konusunda ciddi bir problem olduğunu söyledi ve vazgeçilmesini gündeme getirdi. 

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm hamlelerinin hızlanacağını ve vatandaşlara desteklerinin artacağını söyledi.

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ten kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte Ödünç'ün o açıklamaları...

Deniz Yavuzyılmaz'dan Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Demiryolu ihalesi iddiası!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesine yönelik çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Bursa Şehir Hastanesi Metrosu'nun akıbeti meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi Metrosu ile ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.

Müfit Aydın: Kanal İstanbul Türkiye'nin prestij projelerinden!

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin prestij projelerinden olacağını kaydetti.

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Haberi

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal


Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.


Sarıbal önergesine "5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu 19/07/2005 tarihli ve 25880 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmış olup, 11 yılı aşkın süredir yürürlüktedir." diyerek giriş yaptı.


Sarıbal "Bu Kanunda, Bakanlık tarafındana hazırlanması veya hazırlattırılması zorunlu çalışmalar; Madde 10. Arazi kullanım planlarının yapılması, Madde 11. Tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerinin hazırlanması, Madde 12. Toprak koruma projelerinin hazırlanması, Madde 13. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, Madde 14. Tarımsal potansiyeli kirlenme, bozulma sanayileşme ve şehirleşme riski yüksek büyün ovaların belirlenmesi ve korunması, Madde 15. Erozyona duyarlı alanların belirlenmesi ve korunması, Madde 16. Toprak...