26 / 04 / 2024

bursa nalbantoğlu çarşısı

bursa nalbantoğlu çarşısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nalbantoğlu Çarşısı'nın altı ve üstüyle tamamen yenileneceğini, çarşının yaz ayları öncesinde bambaşka bir görünüm kazanacağını söyledi...

Bursa kentsel dönüşümde sıra Nalbantoğlu'da!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nalbantoğlu Çarşısı´nın altı ve üstüyle tamamen yenileneceğini, çarşının yaz ayları öncesinde bambaşka bir görünüm kazanacağını söyledi.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa depremi için süre doldu mu?

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Bursa depremi ile ilgili olarak, Gemlik'in yanı ve Bursa ovasındaki hareket dikkat çekti. Bursa depremi için sürenin dolmuş olacağının altını çizdi...

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Bakırköy Antikacılar Çarşısı Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bakırköy Antikacılar Çarşısı Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Veli Mamati, Bülent Başoğlu ve Yalçın Tunçel tarafından kuruldu.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 'imar durdurma' kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilmesi planlanan bir dizi uygulamanın bulunduğu projeyle ilgili Pirinç Han, İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı bölgesinde, her türlü imar uygulamasının durdurulmasıyla ilgili karar alındı.

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılması konusunu meclis gündemine taşıdı..

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi bugün sona eriyor. Projede kura çekilişi 12 Temmuz Çarşamba Keles Belediye Kapalı Spor Salonu'nda yapılmıştı.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme işlemleri!

Kura çekimi 12 Temmuz Çarşamba günü çekilen projede sözleşme dönemi bugün başlıyor. İşte TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme işlemleri detayları...

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

bursa nalbantoğlu çarşısı Haberi

bursa nalbantoğlu çarşısı

Bursa’da yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki değişime çarşının üst bölgelerini de ekliyor. Ticari hareketliliğin yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerindeki Nalbantoğlu Çarşı’nı sağlıklaştırma çalışmalarına start veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte çarşına incelemelerde bulundu. Yapılması planlanan çalışmalar hakkında Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den bilgiler alan Başkan Altepe, kent merkezi ve çarşıların yenilenmesi çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Daha önce Cumhuriyet Caddesi´nde başlatılan yenileme çalışmalarının Heykel ve Altıparmak´la sürdüğünü, Nalbantoğlu Çarşısı´nda da dönüşümü başlatmak istediklerini belirten Başkan Altepe, büyük çoğunluğu belediyeye ait olan dükkanlardan oluşan çarşıdaki sıkıntıların giderilmesi noktasında kararlı olduklarını bildirdi. Bu konuda son tespitleri yaptıklarını, ihale aşamasından sonra başlatılacak çalışmaları yaz ayları...