18 / 04 / 2024

Bursa şifalı su

Bursa şifalı su

Bursa’nın şifalı suları, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizme kazandırılacak. Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis inşa edilecek.

BUSKİ, Bursa Nilüfer'de arsa satacak! Bursa'da arsa arayanlar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, Bursa Nilüfer'de yer alan arsayı satışa çıkardı. 

TOGG'un ilk yola çıkacağı tarihin açıklanmasının ardından Bursa'dan sürpriz haber

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş'ın geçtiğimiz hafta arabanın yollara çıkacağı tarihi açıklamasının ardından Bursa'dan sürpriz bir haber geldi. TOGG gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Bursa Ekolkent projesi geliyor!

Güler İnşaat tarafından, gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin yükselen yıldızlarından Bursa'da kendi elektriğini üretmesi ve su israfını önlemesiyle dikkatleri çeken Ekolkent projesi geliyor. 

İmar barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı kapsamında, Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Daha önce elektrik ve su aboneliği sorunlarını çözdüğümüz bu tür taşınmazların doğal gaz meselesindeki zorlukları da inşallah yakında aşıyoruz." dedi...

Bursa'da 12.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bursa İli, Osmangazi ilçesi, Alemdar Mahallesi'nde yer alan mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü'ne ait olan gayrimenkul satışa çıkarıldı. 

Bursa İznik'teki bazilika müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik’te göl kıyısının 20 metre açığında 1,5-2 metre derinlikte yer alan ve 1500 yıl önce Aziz Neophytos adına inşa edildiği belirlenen bazilikanın su altı arkeoloji müzesine dönüştürüleceğini müjdeledi.

Bursa İnegöl'e modern BUSKİ binası!

Su ve alt yapı hizmetlerinin daha iyi şartlarda verilebilmesi hedefiyle İnegöl’de hayata geçirilen BUSKİ hizmet binası, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından hizmete açıldı.

Bursa Gölcek Barajı'nda inşaat çalışmaları sürüyor!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Gölecik Barajı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis!

Bursa’nın şifalı suları, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizme kazandırılacak. Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis inşa edilecek.

Bursa Uluabat Gölü'ne, 30 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Uluabat gölüne 30 milyon TL’lik çevre yatırımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göle temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceledi.

Bursa Yenişehir'de su problemi çözülecek!

Bursa Yenişehir ilçesinde 20 yıldır su sıkıntısı yaşanan Karaköy, Kirazlıyayma, Yıldırım, Kavaklı, Reşadiye, Dereköy ve Süleymaniye mahallelerinde su problemi çözülecek.

Bursa şifalı su Haberi

Bursa şifalı su

Türkiye’nin en önemli termal kaynaklarına sahip olmasına rağmen tesislerin küçük ölçekli olması yüzünden termal turizmden bugüne kadar hak ettiğini alamayan Bursa’nın şifalı suları, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizme kazandırılması planlanıyor. 


Kent merkezindeki termal sıcak su potansiyelinin değerlendirilmesi için yatırımlarda düğmeye basan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçelere de uzandı. Termal kaynaklara sahip 10 ilçede yeni ve modern tesislerin yapılarak turizme açılması için yatırımlara başlandı. İlk olarak İnegöl Oylat, Orhangazi Keramet, Harmarcık Ilıcaksu, Büyükorhan Düğüncüler, Mustafakemalpaşa Tümbüldek gibi termal bölgelerde yatırıma başladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Termal sular sadece kent merkezimizde değil, ilçelerimizde hatta köylerimizde bile var. Hatta Orhangazi Keramet’te de şifalı bir gölümüz var. Buraların turizme açılarak değerlendirilmesi noktasında hazırladığımız projeleri tamamlayıp, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sunuyoruz. Projeler...