05 / 05 / 2024

bursa uluabat

bursa uluabat

Uluabat Gölü'nde, varisler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2003 yılında satışa çıkarılan ve 6 milyon lira bedel istenen ada, 12 yıldır alıcı bekliyor. Organik tarım yapılan adada 300'e yakın zeytin ağacı bulunuyor.

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı.

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada 17 milyon liraya satılıyor. Adanın sahibi Nedim Bulut 13 milyon liralık teklifi kabul etmediğini söyledi. 

Bursa'da 13 milyon TL'ye satılık ada!

Bursa'nın Karacabey ilçesi Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada, sahibi Nedim Bulut tarafından satılığa çıkarıldı. Adaya 13 milyon lira fiyat biçen Bulut, en son 9 milyon liralık bir teklif verildiğini, ancak bu teklifi kabul etmediğini söyledi....

Bursa Uluabat Gölü'ne, 30 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Uluabat gölüne 30 milyon TL’lik çevre yatırımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göle temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceledi.

Bursa Uluabat Cami açıldı!

Ulubatlı Hasan’ın doğduğu köyün camisi olarak da bilinen Uluabat Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından yeniden ibadete açıldı.

Gölyazı ve Uluabat Gölü turizme açılıyor!

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 12 yıldır satılamadı!

Uluabat Gölü'nde, varisler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2003 yılında satışa çıkarılan ve 6 milyon lira bedel istenen ada, 12 yıldır alıcı bekliyor. Organik tarım yapılan adada 300'e yakın zeytin ağacı bulunuyor.

Bursa Ulubat Gölü kenarındaki kuş cenneti 3,5 milyon TL'ye satılık!

Bursa'da önemli kuş göçü yollarından birinin üzerindeki Uluabat Gölü'nün kenarında barındırdığı 50 çeşit kuş türüyle çok sayıda ziyaretçi ağırlayan kuş cenneti, 3.5 milyon liradan satışa çıkarıldı...

Bursa Uluabat Kuş Cenneti satılıyor!

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Köyü'nde yer alan Uluabat Kuş Cenneti, satışa çıkarılıyor...

Bursa'da tarihi eserler yaşayacak, turizm canlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Uludağ'dan Uluabat'a, Merinos AKKM'den tarihi eserlere kadar turizmin her alanında önemli adımlar atılıyor

Akenerji'nin Bursa'daki HES'i tamamlandı!

Akenerji'nin, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Akçalar mevkisinde 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Uluabat Tüneli ve Hidroelektrik Santrali'nin ilk ünitesi ticari üretime başladı

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

bursa uluabat Haberi

bursa uluabat

Karacabey'de, Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından 2011'de "Avrupa Leylek Köyü" ilan edilen Eskikaraağaç Mahallesi'nden bir grup kişiye dedelerinden, Uluabat Gölü'nde yer alan 90 dönümlük ada miras kaldı. Miras paylaşımında anlaşamayan varisler, adayı 2003'te satışa çıkardı.


Varislerden Nedim Bulut tarafından organik tarım yapılan adada 300'e yakın zeytin ağacı bulunuyor. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıktaki ada, her yıl mayıs ayında düzenlenen "Uluslararası Leylek Şenliği"nde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.


Nedim Bulut, yaptığı açıklamada, mirasçı sayısının çokluğu nedeniyle paylaşımda sorunlar yaşadıklarını anlattı.


Adayı bundan dolayı satışa çıkardıklarını söyleyen Bulut, "Ada üzerinde sofralık zeytin ağaçları, başka meyve ağaçları var. Güzel bir adadır. Talip olanlar benimle irtibata geçsin. 6 milyon lira istiyoruz. Gerçekten alıcı olacak kişiye fiyat konusunda yardımcı oluruz. Turizm yatırımı için uygun bir...