28 / 03 / 2024

Büyükçekmece Adliye binası deprem raporu

Büyükçekmece Adliye binası deprem raporu

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

‘Çürük raporlu’ Büyükçekmece Adliye binası hala tahliye edilmedi!

Olası bir depremde ağır hasar ve yıkım riski olduğu için acil boşaltılması bildirilen Büyükçekmece Adliyesi için henüz harekete geçilmedi. Avukat Orhan Kılıç, yüzlerce insanın ölüm tehlikesi yaşadığını aktardı.

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

Büyükçekmece için yeni projeler hazırlanıyor!

Büyükçekmece Belediye personeli yeni projeler geliştirmek için Avrupa İşletmeler Ağı ve Teknopark Sorumluları ile belediye hizmet binasında buluştu.

Büyükçekmece modern muhtarlık binasına kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi bir çok mahalleye yeni ve modern muhtarlık binaları inşa etmeye devam ediyor. Güzelce Mahallesi'ne yeni bir muhtarlık inşa edildi.

Büyükçekmece Sosyal Tesisleri binası 3 milyon TL'ye ihale ediliyor!

Mülkiyeti Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'na ait olan Büyükçekmece Sosyal Tesisleri binası 3 milyon 199 bin TL bedelle 15 yıl süreyle irtifak ve intifa hakkı bedeli ödemek suretiyle işletilme hakkı ihale edilecek.

Büyükçekmece Beykent Devlet Hastanesi açılıyor!

Büyükçekmece ilçesi Beykent’te yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesinin binası, Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek hizmete hazır hale getirildi.

Büyükçekmece'ye yeni müftülük binası inşa edildi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece İlçe Müftü vekili Durmuş Kabakçı'yı makamında ziyaret ederek, yeni yapılan hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Büyükçekmece'de icradan 7.4 milyon TL'ye satılık özel okul binası!

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul Büyükçekmece'de bulunan özel okul binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam satış bedeli 7 milyon 494 bin 447 TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yeni bina!

Büyükçekmece'de ilk defa kentsel dönüşümün yapıldığı bina da olma özelliğini taşıyan Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı.

Büyükçekmece Esnaf Sanatkarlar Odası binası açıldı!

Büyükçekmece Esnaf Sanatkarlar Odası kendi mülkü olan hizmet binası kalabalık bir katılım ile hizmete açıldı.

Büyükçekmece Real Hipermarket Binası değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföyünde yer alan İstanbul Büyükçekmece Real Hipermarket Binasına ait Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte açıklanan rapor...

Büyükçekmece Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce yapılan Büyükçekmece İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 40'ı tamamlandı. İşletme binası, atölye binası ve son çöktürme havuzlarının inşası tamamlanma aşamasına geldi...

Büyükçekmece Belediyesi'nin yeni bina inşaatı devam ediyor!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından inşa edilen yeni hizmet binasında 33.50 metre uzunluğa sahip saat kulesi bulunuyor...

Büyükçekmece Adliye binası deprem raporu Haberi

Büyükçekmece Adliye binası deprem raporu

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’na ait olup Adalet Bakanlığı’na tahsis edilen Büyükçekmece Adliyesi’nde TBDY yönetmeliğine göre inceleme yapıldı. 2018'den sonra alınan raporda adliye binasının depreme dayanıksız olduğu, yapının güçlendirilmesinin teknik açıdan sorunlu olduğu, depremde ağır hasar ve yıkım riski taşıdığı belirlendi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre; Büyükçekmece Belediyesi binanın acilen boşaltılması için Büyükçekmece Başsavcılığı’na resmi yazı yazdı. Fakat bina üzerinden geçen aylara rağmen kullanılmaya devam ederken adliye personelinin ise oldukça tedirgin olduğu belirtildi. 

‘GÖÇME RİSKİ TAŞIYOR’

Bu tespit üzerine Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 16 Mart 2020 tarihinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na tahliye konulu resmi bir yazı yazdı. Yazıda Büyükçekmece Adliyesi Ana Hizmet Binası olarak kullanılan binanın TBDY’ye göre kontrollü hasar performansını sağlamadığı, yapının göçme bölgesinde kaldığı, depremde ağır hasar ve göçme riski...