25 / 04 / 2024

büyükçekmecedeki roman mahalleleri

büyükçekmecedeki roman mahalleleri

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Romanların sorunlarına samimiyetle yaklaştığım ve ilgilendiğinin altını çizerek; "Daha mutlu ve dalıa huzurlu bir ortamda yapabilmeniz için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

Kocaeli Büyükşehir'den inşaat malzemesi yardımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, kırsal mahallelere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Kocaeli'deki 12 ilçenin kırsal mahalleleri başta olmak üzere Kocaeli genelinde yapılan inşaat malzemesi yardımları sayesinde, köylülerin ihtiyaçları gideriliyor.

Büyükçekmece Merkez ve Batıköy Mahalleleri imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri'ndeki nazı parsellere ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Büyükçekmece Mimarsinan ve Batıköy imar planı tadilatı askıda!

İBB tarafından bugün Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Plan Tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyük Çamlıca kentsel dönüşümünde son durum!

Üsküdar Çamlıca'da 270 bin nüfusun yaşadığı mahalleleri kapsayan Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar ne durumda? İşte, Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşümünde son durum..

Antalya Büyükşehir'den modern yollar!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2017 asfalt sezonuna hızlı girdi. Kentteki Serik Eskiyörük ve Kayaburnu Mahalleleri Grup Yolu’nda sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Büyükçekmece Mimarsinan Merkez ve Batıköy imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Büyükçekmece'de 145 yılık tapu sorunu çözüldü!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşların 145 yıllık tapu sorununu çözdü.

Manisa Gördes'in mahalleleri büyükşehirle yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes’in 4 mahallesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını tamamen yenileyerek, vatandaşları sağlıklı altyapıya kavuşturdu.

Antalya Büyükşehir'den Kepez Santral'deki dönüşüm için açıklama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Santral ve Kepez Mahalleleri'nin 30 yıldır çözülemeyen tapu sorununu mahalle sakinleri ile birlikte çözeceği sözünün verildiği hatırlatıldı.

Antalya Büyükşehir'den Kaş'a asfalt yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ta sıcak asfalt seferberliği başlattı. Kaş’a bağlı Yeşilköy, Çavdır, İslamlar ve Karadağ mahalleleri kaymak gibi asfalta kavuşuyor.

Sakarya Büyükşehir'den 3 mahalleye sıcak asfalt!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde başlattığı asfalt çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Serdivan’da bulunan Dağyoncalı, Meşeli ve Çubuklu mahalleleri sıcak asfaltla buluştu.

Büyükçekmece'de Romanlar'a 3 katlı 2+1 daireler yapılacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Roman vatandaşlarımızı mağdur etmeden yaşam koşulları ve kültürleri göz önünde bulundurularak onlar için 3 katlı 2+1 daireler inşa edip kendilerine teslim edeceğiz. " dedi.

Büyükçekmece Mimarsinan'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Mimarsinan Mahallesi'nde genelde Roman vatandaşların oturduğu bölgede kentsel dönüşüm uygulaması yapılmasını kabul etti. AK Partililer kat yüksekliğinin 3’ten 5’e çıkartılması teklifini getirdi.

büyükçekmecedeki roman mahalleleri Haberi

büyükçekmecedeki roman mahalleleri

Hasan Akgün, Mimarsinan Romanları Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu "Hıdrellez Şenliği ne katıldı. Başkan Akgün , sık sık Roman vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaştı. 

"Barış ve kardeşlik getirsin" Mimarsinanlı Romanların doyasıya eğlendiği Hıdrellez Şenliğinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Baharın müjdesi, hz. Hızır ve Hz. İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdrellez, tüm yurtta olduğu gibi Büyükçekmece'de de renkli kutlanıyor. Bu güzel ve anlamlı günün tüm dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 

Romanların sorunlarından yakından ilgilendiğini sözlerine ekleyen Başkan Akgün, "Mimarsinan mahallesinde yaşayan Roman kardeşlerimiz için çok güzel projelerimiz var. 

Bunlardan bir tanesi de kentsel dönüşüm. En büyük sorun olarak gördüğüm kentsel dönüşüm için çalışmalarımız devam ediyor. Bizim...