25 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Roman mahallesini dönüştüreceğiz!

Hasan Akgün: Roman mahallesini dönüştüreceğiz!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Romanların sorunlarına samimiyetle yaklaştığım ve ilgilendiğinin altını çizerek; "Daha mutlu ve dalıa huzurlu bir ortamda yapabilmeniz için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.



Hasan Akgün, Mimarsinan Romanları Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu "Hıdrellez Şenliği ne katıldı. Başkan Akgün , sık sık Roman vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaştı. 

"Barış ve kardeşlik getirsin" Mimarsinanlı Romanların doyasıya eğlendiği Hıdrellez Şenliğinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Baharın müjdesi, hz. Hızır ve Hz. İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdrellez, tüm yurtta olduğu gibi Büyükçekmece'de de renkli kutlanıyor. Bu güzel ve anlamlı günün tüm dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 

Romanların sorunlarından yakından ilgilendiğini sözlerine ekleyen Başkan Akgün, "Mimarsinan mahallesinde yaşayan Roman kardeşlerimiz için çok güzel projelerimiz var. 

Bunlardan bir tanesi de kentsel dönüşüm. En büyük sorun olarak gördüğüm kentsel dönüşüm için çalışmalarımız devam ediyor. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda insanlarımızı yerinden yurdundan göndermek diye bir şey yoktur. Biz yerinde kentsel dönüşümü savunuyor ve projelerimizi de yine bu anlayış doğrultusunda uyguluyoruz. 

Mimarsinan'ın çehresini değiştireceğiz. Sizlerin dalıa mutlu, dalıa huzurlu ve daha sağlık bir ortamda yaşamanız için çalışmaya devam edeceğiz." Yapılan konuşmaların ardından Mimarsinanlı Roman vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar şarkılar söyleyip, dans ettiler. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön