26 / 04 / 2024

roman mahallelerine kentsel dönüşüm projesi

roman mahallelerine kentsel dönüşüm projesi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Romanların sorunlarına samimiyetle yaklaştığım ve ilgilendiğinin altını çizerek; "Daha mutlu ve dalıa huzurlu bir ortamda yapabilmeniz için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Yalova Roman Mahallesi'nde yıkım başlıyor!

Yalova'da Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. 

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İzmir Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında Roman halkına ayrımcılık uygulandığını belirterek çalışmalara tepki gösterdi.

Cemal Bekle'den İzmir'de kentsel dönüşüm sorumsuzluğu iddiası!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, "Roman vatandaşlar için hayati önem taşıyan" kentsel dönüşüm projelerinde sorumluluğunu yerine getirmediğini ileri sürdü...

İzmir'in 5 bölgesinde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in 5 ayrı bölgesinde kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ''Ege Mahallesi’ndeki Roman vatandaşların kentsel dönüşümü için projeyi hazırladık, tapularının mutabakatını aldık'' diye konuştu.

Sakarya Erenler kentsel dönüşümle değerlenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve teknik heyeti, Erenler Belediye Başkanı Kılıç ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Başkan Yüce, "Roman vatandaşlarımızın ikamet ettiği bölgeyi kentsel dönüşüme tabii tutacak ve yeni bir yerleşim yeri oluşturacağız” dedi.

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

Yalova'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, bir kaç ay içerisinde Roman mahallesindeki kentsel dönüşüm projesinin netleşeceğini açıkladı.

Yalova Roman Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm onaylandı!

Yalova Belediyesi, Roman Mahallesi olarak adlandırılan alanla ilgili yapmış olduğu kentsel dönüşüm planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, meclis toplantısında Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm uygulamalarına değindi.

Büyükçekmece Mimarsinan'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Mimarsinan Mahallesi'nde genelde Roman vatandaşların oturduğu bölgede kentsel dönüşüm uygulaması yapılmasını kabul etti. AK Partililer kat yüksekliğinin 3’ten 5’e çıkartılması teklifini getirdi.

Bursa İnegöl'deki Romanlar kentsel dönüşüm istiyor!

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden 22 vatandaşın imza toplayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istediklerini ifade etti.

Keşan'da kentsel dönüşüm uygulanması şart!

Trakya Roman Dernekleri Platformu Başkanı Ayvaz Yalaza; kentsel dönüşüm projesi ve TOKİ konutlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalaza: "Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. " dedi.

roman mahallelerine kentsel dönüşüm projesi Haberi

roman mahallelerine kentsel dönüşüm projesi

Hasan Akgün, Mimarsinan Romanları Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu "Hıdrellez Şenliği ne katıldı. Başkan Akgün , sık sık Roman vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaştı. 

"Barış ve kardeşlik getirsin" Mimarsinanlı Romanların doyasıya eğlendiği Hıdrellez Şenliğinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Baharın müjdesi, hz. Hızır ve Hz. İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdrellez, tüm yurtta olduğu gibi Büyükçekmece'de de renkli kutlanıyor. Bu güzel ve anlamlı günün tüm dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 

Romanların sorunlarından yakından ilgilendiğini sözlerine ekleyen Başkan Akgün, "Mimarsinan mahallesinde yaşayan Roman kardeşlerimiz için çok güzel projelerimiz var. 

Bunlardan bir tanesi de kentsel dönüşüm. En büyük sorun olarak gördüğüm kentsel dönüşüm için çalışmalarımız devam ediyor. Bizim...