20 / 04 / 2024

çağdaş sanatlar müzesi doğu garajı antalya

çağdaş sanatlar müzesi doğu garajı antalya

Antalya Doğu Garajı’nda ortaya çıkan nekropol alana Çağdaş Kent Müzesi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeyle, 8 bin 140 metrekarelik nekropol alanına açık müze, sanat galerisi ve küçük bir kent meydanı yapılacak...

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.

Gaziosmanpaşa'da 796 konutun tapusu teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan Sarıgöl Mahallesi 12B Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine tapu teslimleri yapıldı. 

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Alparslan Türkeş Müzesi Lefkoşa'da açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Lefkoşa'da müzeye dönüştürülen MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in doğduğu evin açılışı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Sandıklı Oyuncak Müzesi açıldı!

Sandıklı Belediyesi ile Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa olarak inşa edilen Oyuncak Müzesi hizmete açıldı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da inşa edilen "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak. Müze toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

çağdaş sanatlar müzesi doğu garajı antalya Haberi

çağdaş sanatlar müzesi doğu garajı antalya


Antalya Doğu Garajı’nda ortaya çıkan nekropol alana Çağdaş Kent Müzesi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeyle, 8 bin 140 metrekarelik nekropol alanına açık müze, sanat galerisi ve küçük bir kent meydanı yapılacak.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Doğu Garajı'nda nekropol alanı, dış etkenlerden korunması amacıyla yarı şeffaf yapı malzemeleriyle kapatılacak. Çağdaş Kent Müzesi konseptiyle düzenlenecek alanda, süreli ve sürekli sergiler, tarihle bütünlük teşkil ederek, teşhir, canlandırma ve bilgilendirme unsurları ile yer alacak. Kent turizmi ve ekonomisi açısından da önemli potansiyele sahip olan nekropol alanı Çağdaş Sanatlar Müzesi ile yeni ve eskinin sentezi olacak. Projenin ihale hazırlıkları sürüyor.



Pirsus...