25 / 04 / 2024

cami Ahlat

cami Ahlat

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel'in AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sahil Kalesi'nde 1584 yılında Ahlat taşı kullanılarak yaptırılan İskender Paşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün başlattığı restorasyon çalışmasıyla ibadete açıldı.

Ahlat'ta camiler tadilattan geçiriliyor!

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftlüğü tadilat gerektiren cami ve Kur'an kursları için hazırladığı keşif özetlerini projeler halinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na sunmasının ardından ilçedeki cami ve Kur'an kursları tadilattan geçirilmeye başladı.

Bitlis Eski Ahlat şehri kazıları başladı!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, eski Ahlat şehri kazıları başladı. Ahlat Müze Müdürlüğü başkanlığında, Ulu Cami olarak nitelendirilen alanda kazı çalışmaları yürütülüyor.

Bitlis'e 2 katlı cami inşa edilecek!

Bitlis Ahlat ilçesine bağlı Kacer Mahallesi'nde yeni cami yapımı için çalışmalara başlandı. Hz. Ebubekir ismini alacak cami, 380 metrekare alan üzerinde 2 katlı olarak inşa edilecek.

Bitlis Kadı Mahmut Cami ibadete açıldı!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri.

Bitlis Kadı Mahmut Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Zaferi sonrasında inşa ettirilen Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

TOKİ Erzincan Kemah'ta Tarımköy Konutları, cami ve büfe ihalesi!

TOKİ Erzincan Kemah'ta 60 adet Tarımköy Konutu, 100 kişilik cami ve büfe 4 Aralık 2012 Salı günü ihaleye açılıyor...

Fatih Cami avlusu yenilenecek!

Fatih Camii'nin avlusunda önemli değişiklikler yapılacak. Cami, Osmanlı tarzı granit taşlarla döşenecek

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da spor alanları ve cami ihalesi bugün!

Bitlis Adilcevaz'da yer alan 1 adet cami ve toplum merkezi binasına ait olan ek spor alanlarının ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfenin ihalesi bugün!

Niğde Çamardı'da yer alan cami, büfe ve 100 konutun ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da cami ve spor alanı ihalesi 17 Ekim'de!

Bitlis Adilcevaz'da cami ve Toplum Merkezi'ne ait olan spor alanlarının ihalesi 17 Ekim Çarşamba günü yapılacak...

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfe ihalesi 15 Ekim'de!

Niğde Çamardı'da yer alan 100 adet konut, cami ve büfenin ihalesi 15 Ekim Pazartesi günü yapılıyor...

Cami Mimarisi Sempozyumu bugün Hilton Convention Center'da!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Hilton Convention Center'da Cami Mimarisi Sempozyumu düzenliyor

TOKİ Trabzon Araklı'da cami restorasyon ihalesi 2 Ekim'de!

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde cami restorasyon işinin ihalesi 2 Ekim'de yapılıyor...

cami Ahlat Haberi

cami Ahlat

Bitlis'in Ahlat ilçesi Van Gölü sahilinde Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan Sahil Kalesi, 429 yıl sonra tekrar ibadete açılan İskender Paşa Camisi ile inanç turizmine de katkı sunuyor.


Kale içerisinde 1584 yılında Ahlat taşı kullanılarak yaptırılan İskender Paşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından retore edilerek tekrar ayağa kaldırıldı.


Restorasyonun tamamlanmasıyla yeniden ibadete açılan tarihi cami, Osmanlı döneminde ilçede inşa edilen ilk cami olma özelliğiyle önemli bir değere sahip.


Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin, mimarisi ve yapıldığı dönem itibarıyla Ahlat için büyük önem taşıdığını söyledi.


İskender Paşa Camisinin geçen yıl itibarıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alındığını ve çalışmanın tamamlanmasıyla ibadete açıldığını vurgulayan Demirel, yapılan retorasyonla camideki mimari dokunun da ortaya çıktığını ifade etti.


Demirel, ilçedeki ilk Osmanlı eseri olan caminin...