23 / 04 / 2024

çamlıca cami açılış tarihi

çamlıca cami açılış tarihi

İnşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı Çamlıca Camisi'nin, 350 bin metreküplük çelik iskelesi sökülüyor. Camide Nanoteknolojik hatla yazılan 9 bin parçalık 220 metre uzunluğundaki Fetih Suresi'nin montajı gerçekleştirildi. 

Çamlıca Cami yarın ibadete açılıyor!

Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan Çamlıca Camisi'nde Kadir Gecesi teravih namazı kılınacak.

Çamlıca Camisi inşaatında son yaklaşıldı!

İstanbul'da yapımına 26 ay önce başlanan Çamlıca Camisi inşaatında 6 minareden 90 metre uzunluğundaki 2'si külah, şerefe ve alemleri takılarak tamamlandı.

Çamlıca Cami'nin inşaatının yüzde 65'i tamamlandı!

ÜSKÜDAR'DA inşaatına başlanan Çamlıca Camisi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Yüzde 65'i tamamlanan cami için taş kaplama örnekleri hazırlandı...

Çamlıca Cami'nin açılış tarihi belli oldu!

CUMHURİYET tarihinin en büyük camisi olacak Çamlıca Camii'nin inşaatı hızla ilerliyor. İnşaatta önemli bir aşama geçilerek caminin yüzde 65'i tamamlandı. Cami, 1 Temmuz 2016'da açılacak..

Çamlıca Cami inşaatının yüzde 65'i tamamlandı!

60 bin kişilik kapasiteye sahip Çamlıca Camii inşaatı buyuk ölçüde tamamlandı. Açılış, 1 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak ÇAMLICA Camisi tamamlandığında yaklaşık 60 bin kışı aynı anda secdeye gidebilecek.

Çamlıca Camii yurt içi ve dışında örnek olacak!

Yapımına bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 55'i tamamlanan Çamlıca Camisi'ni yurt içi ve dışından ziyaret edenlerin, şehirlerinde de benzer bir camiyi hayata geçirmek için bilgi aldığı belirtildi...

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

A'la Çamlıca 2'de yüzde 12 indirim fırsatı! Yeni proje!

A'la Çamlıca 2 projesinden konut sahibi olmak isteyenler lansman dönemine özel olarak sunulan yüzde 12 indirimden yararlanabiliyor. Yatay mimarisi ile dikkat çeken A'la Çamlıca 2'nin teslimlerinin 2025 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor...

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Panaroma Çamlıca Evleri Eylül'de teslim! 

Panaroma Grup imzası ile hayata geçirilen Panaroma Çamlıca Evleri Eylül ayında sahilerine teslim edilecek. Satışların devam ettiği projede toplam 76 adet konut yer alıyor. 

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Ümraniye Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Çamlıca 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Yeni Çamlıca, Esenkent, Esenevler, Hekimbaşı, Elmalıkent, Kazım Karabekir ve Merkez Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Peker GYO'dan Çamlıca arsası açıklaması!

Peker GYO'nun Çamlıca arsasına komşu 652,69 metrekare alanın, arsaya tevhidine ilişkin Yönetim Kurulu tarafından alınan kararı açıkladı.

Çamlıca Kulesi açıldı!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenler hizmete açılacak.

Çamlıca Kulesi yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada merakla beklenen Çamlıca Kulesi'nin yarın resmen açılacağını söyledi.

Çamlıca Kulesi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi. 369 metre uzunluğundaki kule, 29 Mayıs Cumartesi saat 14:00'te resmen açılacak.

çamlıca cami açılış tarihi Haberi

çamlıca cami açılış tarihi


Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği, cami inşasında birçok yeniliğin ve farklılığın hayata geçirildiği Çamlıca Camisi'nin 350 bin metreküplük çelik iskelesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da yer aldığı projenin yüzde 95'i tamamlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cami projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol, tünel inşaatları ile çevre düzenleme çalışmaları da sürüyor.

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, inşaat çalışmalarına ilişkin  yaptığı açıklamada, camiyi Kadir Gecesi ibadete açmayı hedeflediklerini belirterek, "Ayağımızın birini Kadir Gecesi'ne bağladık. Camiyi o güne yetiştirmenin çalışması içindeyiz." diye açıklama yaptı. Külünk şunları söyledi;

Caminin mimari büyüklüğü nedeniyle 49 basamaklı...