25 / 04 / 2024

çamur kurutma tesisi nedir

çamur kurutma tesisi nedir

Avrupa'nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de çalışma yaptı

Azim Group Holding'ten Mardin’e 5 milyon dolarlık yatırım!

Azim Group Holding Mardin'de 5 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı. Azim Group Holding bünyesinde temeli atılan 50 bin ton kapasiteli ürün depolama ve mısır kurutma tesisi inşa edilecek. 

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Bursa Çamur yakma tesisinde son viraj!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce planlanan ve arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi ile yok edilme sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nde son viraja girildi.

İzmir Tavuk Yetiştirme Tesisi ve Gübre Kurutma Tesisi projesinin toplantısı 24 Aralık'ta!

İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi'nde yer alan Yumurta Tavukçuluğu Yetiştirme Tesisi ve Gübre Kurutma Tesisi projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 24 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

AOSB Antalya'ya Atıksu Çamuru kurutma tesisi kuruyor!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü belediyelerin de depolamasında zorluk çektiği atıksu arıtma çamuru sorununu yaptırtacağı kurutma tesisiyle ortadan kaldıracak.

İzmir Serbest Bölgesi'nden çevreci yatırım atağı!

Arıtma tesisi ve düzenli katı atık depolama alanından sonra solar çamur kurutma sistemi için de start veren İzmir Serbest Bölgesi, 2023 yılına kadar tam doluluk oranına ulaşmayı hedefliyor.

Meram Tavuk Yetiştirme ve Gübre Kurutma Tesisi halk toplantısı 4 Haziran'da!

Konya ili Meram ilçesinde Kadiroğulları Tavukçuluk Gıda Yem Sanayii Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Tavuk-Yarka Yetiştirme Ve Yumurta Üretimi Kapasite Arttırımı İle Gübre Kurutma Tesisi projesi 4 Haziran'da.

Bursa'da çamur yakma ve enerji elde etme tesisinin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında fiayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesinin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Yenikapı'da biyolojik atıksu-çamur bertaraf tesisi kurulacak!

İSTANBUL, Avrupa yakasında yaklaşık 3.5 milyon kişinin ihtiyacının karşılanması için biyolojik atıksu arıtma ve çamur bertaraf tesisi yapılmasına karar verildi.

Bursa'da Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi inşa edilecek!

Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ile ilgili protokolü yüklenici firma ile imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasın temiz hava, su ve toprak olduğunu belirtti...

çamur kurutma tesisi nedir Haberi

çamur kurutma tesisi nedir


İzmir Büyükşehir Belediyesi, atıksu arıtma çamurlarını güneş enerjisiyle kurutup ekonomik değere dönüştürecek ilk tesisi Menderes'te kurdu. Sırada Torbalı, Tire ve Çandarlı var.


Çiğli'deki Atık Su Arıtma Tesisi sahası içinde Avrupa'nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de çalışma yaptı, Menderes'te Solar Çamur Kurutma Tesisi kurdu. 634 bin euroya mal olan tesis, bu ayın sonunda hizmete girecek. Bin 440 metrekarelik tesiste yılda 2 bin ton yaş çamur kurutulacak. 


İZSU bu çevre projesini 2013 yılında İzmir Kalkınma Ajansı'na sunmuş, İZKA tarafından kabul edilen proje 827 bin liralık destek almıştı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Kurutma işleminden sonra 480 ton kurutulmuş çamur elde edeceğiz ve bu çamur çimento...