25 / 04 / 2024

Çanakkale Çıplak köyü etno köy

Çanakkale Çıplak köyü etno köy

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Çanakkale Ayvacık'ta 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsa satılıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Bektaş Köyünde yer alan 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsayı satıyor. Peki Çanakkale Ayvacık'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Çanakkale'deki gayrimenkullerde yüzde 50 fiyat artışı bekleniyor!

Yol ve köprü gibi ulaşım projelerinin hız kesmeden devam ettiği Çanakkale'deki gayrimenkullerde yüzde 50 değer artışı bekleniyor...

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

OPET Çanakkale Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek!

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası'nın yıkımı bürokrasi engeline takıldı.

Gelibolu Kıyı Emniyeti binası yıkıldı!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan eski Kıyı Emniyeti binası yol ve meydan çalışmaları kapsamında yıkıldı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde önemli aşamaya geçildi!

Çanakkale ili Gelibolu İlçesi Sütlüce Köyü'nde inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. Proje kapsamında destek ayaklarının inşaatı tamamlandı.

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy Deprem Konutları 1. Etap teslimleri düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü Arkeo-Köy’e dönüşüyor!

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü'nde yeni bir dönüşüm başladı. Bölge, Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları, tarihi ve mitolojik değerleriyle ‘arkeo-köy’e dönüşüyor.

İşte Çanakkale 1915 Köprüsü'nün son hali!

Çalışmaların tam gaz devam ettiği Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 yılında açılacak.Projenin temeli 18 Mart'ta atılmıştı.

Çanakkale Çıplak köyü etno köy Haberi

Çanakkale Çıplak köyü etno köy

OPET, "Tarihe Saygı Projesi" kapsamında, Çanakkale'de yer alan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

OPET'in yaptığı açıklamaya göre, şirketin Gelibolu Yarımadası'nda 14 senedir yürütülen "Tarihe Saygı Projesi" ile bölge tarihinin korunmasına destek verdiği, arkeo-köye dönüştürdüğü Tevfikiye köyünden sonra, Troya bölgesindeki Çıplak köyünde de çalışmalara başlandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Anadolu geleneğinin kültür mirasını temsil eden tüm katmanlara dair ögeler, dokular ve öyküleri barındırdığı belirtilen açıklamada, Çıplak'ın etno-köye dönüştürüleceği, köye farklı bir kimlik kazandıracak fiziki düzenlemelerin yanı sıra halka yönelik kalkındırma çalışmalarının da yapılacağı bildirildi.

-Yapılacak çalışmalar toplantıyla anlatıldı

Köyün yeni konseptinin ve yapılacak çalışmalarının ayrıntılarının köyde düzenlenen toplantı ile tanıtıldığı bildirilen açıklamaya göre köy sakinlerine yapılacak çalışmaları anlatan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, şöyle konuştu:

"Tevfikiye köyünü, Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları...