20 / 04 / 2024

Çanakkale Köprüsü tasarruf

Çanakkale Köprüsü tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü'yle, her yıl toplam 567 milyon lira tasarruf sağlayacağız."dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde askı halatlarının montajı başladı!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında askı halatlarının montaj çalışmaları başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Akçansa 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yalnızca çözüm ortağı değil aynı zamanda özel ürünleriyle AR-Ge kapsamında değişiklikler oluşturuyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk tabliye bloğun montajı yapıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yolunu oluşturacak tabliye bloklarından ilkinin montajı gerçekleşti. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi yerleştirildi!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi yerleştirildi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun inşaatına başlandı. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni öneri!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün asansörünün turizme açılması için öneride bulundu. 

Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Asya ile Avrupa'yı birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler...

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı!

İnşaat çalışmaları hızla devam 1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliyeler inşaat alanına gelmeye devam ediyor. Hatlarının tamamlanması sonrasında köprü 18 Mart 2022'de hizmete açılacak. 

Çanakkale Köprüsü tasarruf Haberi

Çanakkale Köprüsü tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsüyle ilgili, "Asırların hayali için geri sayımdayız diyebiliriz. Artık ana kablo montajına başlıyoruz. Köprümüzün 18 Mart 2022'de hizmete girmesi için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çanakkale Köprüsü şantiyesi ziyaretinde brifing alan Bakan Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk halkının bağımsızlığının temellerinin atıldığı ve bir Milli Mücadele destanının yazıldığı Çanakkale'de, dünya çapında bir proje için bir araya geldiklerini belirtti.

Bugün dev eserlerden birini olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmaları incelemek için şehre geldiğini hatırlatan Karaismailoğlu, şu şekilde sürdürdü:

"1915 Çanakkale Köprüsü, artık, dünya ile ulaşımın her modunda bağlanan ve bölgesinde bir lojistik süper güç haline gelen Türkiye'mize kazandırdığımız en büyük projelerden biri. Eşsiz mimarisi ile bir gerdanlık gibi boğazın üzerinde uzanan köprümüz,...