17 / 04 / 2024

çapa cerrahpaşa tıp fakültesi sağlık kampüsü

çapa cerrahpaşa tıp fakültesi sağlık kampüsü

Çapa ve Cerrahpaşa fakülteleri yerinde kaldı. 1 milyar dolarlık projeyle yenilenecek fakülteler, laboratuvarları, kütüphaneleri, restoran ve kreşleriyle öğrenci ve hocalar için tam teşekküllü birer 'sağlık kampüsü' haline getirilecek.

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

İstanbul’da sabah saatlerinde oluşan gri bulutlar halk sağlığını tehdit ederken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pror. Dr. Bilun Gemicioğlu, kronik öksürük vakalarının arttığını söyledi.

İstanbul'da bulunan üç hastane için tahliye kararı verildi!

İstanbul'da artan deprem riski sebebiyle tahliye edilmesi gereken hastanelerin sayısı artıyor. Acil durum hastanelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin de tahliye edilmesine karar verildi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, listenin güncellendiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

Deprem riski taşıdıkları için taşınması kararı alınan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Hastanesinin yeni adreslerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. İki hastanenin taşınacağı yeni adresleri neresi olacak?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Medicine Hastaneleri'nden İstanbul'a 2 yeni yatırım!

Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde bitirmesinin ardından 28 yaşında Medicine Hastaneleri'ni kuran Dr. Yusuf Elgörmüş, hayali olan üniversite projesini geçtiğimiz sene İstanbul Kağıthane'de hayata geçirdi. 

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açıldı!

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmete açıldı...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin amfileri yenilendi!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasında, yapılan güçlendirmelerden sonra ders başladı. Eylül'de meydana gelen 5,8’lik depremin ardından hasar tespit edilen amfiler, yenilendi. 

Çapa Tıp Fakültesi'nin Hasdal'daki yeni yeri kısa sürede tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul'da yaşanan deprem sonrası İstanbul Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde Çapa Tıp Fakültesinin Hasdal'da yeni birimlerini inşa ettiklerini söyledi. Kurum, "Birinci etabın yıl sonuna kadar ihalesini yapacağız" dedi...

Cerrahpaşa Çocuk Acil boşaltılıyor!

İstanbul depreminden etkilenen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp  Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün boşaltılmasına karar verildi…

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

çapa cerrahpaşa tıp fakültesi sağlık kampüsü Haberi

çapa cerrahpaşa tıp fakültesi sağlık kampüsü

Depreme dayanıklı olmadığı için ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yıkılıp yeniden yapılması planlanan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nin yeni halinin projeleri belli oldu. Toplam 1 milyar dolara mal olacak dönüşümün 5 yılda tamamlanması bekleniyor. Dev dönüşüm için son noktaya geldiklerini söyleyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, yeni Cerrahpaşa ile İstanbul Çapa Tıp fakültelerinin sadece hastane olarak değil, öğrencilerin daha rahat eğitim görebileceği birer sağlık kampusü olacağını söyledi.

Küçükçekmece Gölü’ndeki araziler satılacak 


Ortalama 2 bin yatak kapasiteli fakültelerin yenilenme maliyetlerini karşılanması için İstanbul Üniversitesi’ne ait Küçükçekmece Gölü çevresindeki arazilerinin değerlendirilmesi planlanıyor. Üniversite yönetimi yeni hastanenin maliyet masraflarını çıkartmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla görüşmeye başladı. Uzlaşma sağlandığı takdirde dönüşüm masrafı İstanbul Üniversitesinin arazilerinden elde edilen gelirle sağlanacak. Küçükçekmece Gölü ve çevresi...