29 / 03 / 2024

Caymanlılar türkiyeden nasıl ev alır

Caymanlılar türkiyeden nasıl ev alır

Cayman Adaları vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul satın alabilir mi? Caymanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Caymanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Caymanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Borsada doğru portföy nasıl oluşturulur?

Yatırımcılar paralarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini araştırırken, borsada hisse almak isteyenler  için portföy önerisi geldi.  Daha çok kazanmak ve riski azaltmak isteyenler nasıl portföy oluşturmalı? Merak edilen sorunun cevabı geldi.  

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Emekliler dikkat! Maaşlarını artırmak isteyenler hemen baksın: Tek tek açıklandı! Emekli kök aylığı nasıl yükselir?

Milyonlarca emekli, maaşlarını nasıl yükselteceklerini araştırıyor. Emekli kök aylıklarının yükseltilmesi için birkaç farklı yol bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Caymanlılar türkiyeden nasıl ev alır Haberi

Caymanlılar türkiyeden nasıl ev alır

Caymanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Cayman Adaları, Karayipler'de Küba'nın güneyinde Jamaika'nın kuzeybatısında yer alan başlıca 3 adadan oluşan Birleşik Krallık'a bağlı ada topluluğudur. Georgetown en büyük yerleşim yeridir.


Peki, Cayman Adaları vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul satın alabilir mi? Caymanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Caymanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Caymanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yer alan yabancı uyruklu vatandaşların gayrimenkul edinimi ile ilgili esaslara göre, Caymanlılar mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den ev satın alabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Cayman vatandaşlarının aşağıdaki belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gerekli belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas...