26 / 04 / 2024

çelik bina m2 maliyeti nedir

çelik bina m2 maliyeti nedir

Binalar çelik, betonarme, yığma kagir, yığma yarı kagir, ahşap bina, taş duvarlı bina, gecekondu tarzı bina, kerpiç ve diğer basit binalar olarak sınıflara ayrılıyor. İşte çelik bina metrekare maliyeti 2016..

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Hüseyin Çelik tarafından kuruldu.

Bakırköy'deki 6 katlı bina çelikle güçlendirildi!

İstanbul'da yapı stokunun tartışıldığı son günlerde ise Bakırköy'de bir bina görüntüsüyle dikkat çekti. 6 katlı apartmanda çelik konstrüksiyon güçlendirme yapıldı.

Depreme karşı çelik konstrüksiyon önerisi!

Karmod Genel Müdürü Durmaz, "Klasik bina yöntemlerini terk ederek yüksek güvenlikteki yapılara yönelmeliyiz. Çelik ev bunun için çok önemli bir alternatif" diye konuştu...

Ömer Çelik'ten kentsel dönüşüm vurgusu!

Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Sakarya Yeni Hal Kompleksi'nde çelik montajlar başladı!

Yeni Hal Kompleksi’yle ilgili açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bölgedeki altyapı işlemlerimizi tamamlamıştık. Şuan yapıların kirişleri devam ediyor. Kirişlerin tamamlandığı bölümlerde ise çelik montajlara başladık. İdari bina kısmında da işlemlerimiz sürüyor” dedi.

Sur Çelik Kapı, Aydın'da eski fabrika arazine otel inşa edecek!

BANKA, askerî bina ve NASA standartlarında kapı üretimi yapan Sur Çelik Kapı'nın Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın'ın içinde kalan eski fabrika arazine otel yatırımı yapacaklarını söyledi.

Sur Çelik Kapı'dan Aydınlı'ya otel yatırımı!

Banka, askeri bina ve NASA standartlarında kapı üretimi yapan Sur Çelik Kapı'nın Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın'ın içinde kalan eski fabrika arazine otel yatırımı yapacaklarını söyledi.

Çelik bina metrekare maliyeti 2016!

Binalar çelik, betonarme, yığma kagir, yığma yarı kagir, ahşap bina, taş duvarlı bina, gecekondu tarzı bina, kerpiç ve diğer basit binalar olarak sınıflara ayrılıyor. İşte çelik bina metrekare maliyeti 2016..

Bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Bir binanın enerji performansının belirlenmesi; Binanın m2 başına düşen yıllık enerji tüketiminin belirlenmesi, Bu değere göre CO2 salımının hesaplanması ile gerçekleşiyor. Peki, bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

1968 yılında Arçelik, Sütlüce'deki fabrika binalarını satacakmış!

1968 yılında Arçelik şirketi, Sütlüce'deki yerinden ayrılarak Çayırova'daki yeni tesislerine taşınmış. Sütlüce'deki bina ve arsaları ise satılığa çıkarmış. 17 bin metrekare kapalı sahası ve 4 bin metrekare arsa Arçelik tarafından satılacakmış.

Bina geometrisi nedir?

Bina geometrileri; Deprem yönetmeliğinde Betonarme binalarda bina geometrisi, Çelik binalarda bina geometrisi, Prefabrike betonarme binalarda bina geometrisi ve Yığma binalarda bina geometrisi olarak açıklanıyor. Peki, bina geometrisi nedir?

çelik bina m2 maliyeti nedir Haberi

çelik bina m2 maliyeti nedir

Çelik bina metrekare maliyeti 2016!

Binalar çelik, betonarme, yığma kagir, yığma yarı kagir, ahşap bina, taş duvarlı bina, gecekondu tarzı bina, kerpiç ve diğer basit binalar olarak sınıflara ayrılıyor.


Bu bina türlerinin inşaat sınıfları da; lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olarak sıralanıyor.


Emlak vergisine esas olmak üzere 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, çelik bina metrekare maliyeti 2016 nedir?


Meskenlerde çelik bina metrekare maliyetleri:


Lüks İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 2068,65

Azami: 2205,99

Orta: 2137,32


1. Sınıf İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 1367,31

Azami: 1475,21

Orta: 1421,26 


2. Sınıf İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 907,33

Azami: 999,49

Orta: 953,41


3. Sınıf İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 612,07

Azami: 680,73

Orta: 646,40


Basit İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 252,09

Azami: 307,00

Orta: 279,55



Emlak vergisi kanunu genel...