26 / 04 / 2024

çelik sektöründe ihracat

çelik sektöründe ihracat

Hurda ithalatı yaparak cari açığı artırmakla suçlanan çelik sektörünün temsilcilerinden savunma geldi. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, "Yerli hammaddeyle yetinseydik ihracatımız 7.6 milyar dolar azalırdı" ...

İhracatın dördüncü yıldızı çelik sektörü!

Türkiye ihracatının en büyük dördüncü sektörü olan çelik sektörü geçen yıla göre yaşanan fiyat düşüşlerine rağmen yılın ilk beş ayında 6,36 milyar dolarlık ihracata imza attı...

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

THY, 15 milyar 769 milyon dolar gelirle hizmet sektöründe 2022'nin ihracat şampiyonu oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), 2022 yılında elde ettiği 15 milyar 769 milyon dolarlık gelirle hizmet sektöründe geçen senenin ihracat şampiyonu oldu.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye çimento ve çelik sektöründe düşük karbona geçiş dönemi!

Çimento ve demir çelik... Her iki sektör de AB'nin iklim ve çevre politikalarını yakından takip ediyor. Çünkü her iki sektörün de ihracatında AB çok önemli bir yer tutuyor. "Yeşil" dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü bu sektörlerde, aksiyon planları hazır.

Demir-çelik sektöründe çifte kota kıskacı endişe yaratıyor!

Demir-çelik sektörü, son yıllarda yükselen gümrük duvarlarından olumsuz etkileniyor. ABD'den sonra AB'nin getirdiği kota kısıtları nedeniyle üretim ve ihracatta kan kaybı var. 2020'de çare Afrika, Hindistan, Çin ve Rusya gibi alternatif pazarlarda aranacak...

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

çelik sektöründe ihracat Haberi

çelik sektöründe ihracat

Hurda ithalatı yaparak cari açığı artırmakla suçlanan çelik sektörünün temsilcilerinden savunma geldi. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, "Yerli hammaddeyle yetinseydik ihracatımız 7.6 milyar dolar azalırdı" dedi. Sektör, kendine yönelik suçlamalara karşı danışmanlık şirketi A.T. Kearney ile 2012 verilerini baz alarak "Global Hurda Değerlendirme Raporu" hazırladı. Hurda yerine yarı mamul ithal etmeleri durumunda dış ticaret açığının 5.3 milyar dolar artacağını iddia eden Ekinci, hurda ithalatının 4.7 milyar dolarlık bölümüyle yapılan üretim sayesinde 8.6 milyar dolarlık ihracat yapıldığının altını çizdi. Ekinci, "En önemli girdimiz hurda. Yurtiçinde kaynakların yetersizliği nedeniyle ithalat yapmak zorundayız. Sektörümüz 35 bin kişiye istihdam sağlıyor. Dolaylı olarak bu sayı 235 bine kadar çıkıyor. İthalat kesilirse doğrudan istihdamımız 14 bine düşerdi"...