24 / 04 / 2024

Cemevleri mülkiyetleri

Cemevleri mülkiyetleri

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonucu cemevlerinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı sorununun çözümü için TBMM’ye yasa teklifi sundu.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

Türkiye'deki yabancıların nüfusu azaldı, mülkiyetleri arttı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, “2019 yılında 1 milyon 531 bin 180 olan toplam yabancı nüfus sayısı, 2020 yılında azalarak 1 milyon 333 bin 410 kişi oldu. Aynı dönemde ise yabancı mülkiyet sayısı 340 bin 489’iken, 379 bin 441’e yükseldi” şeklinde konuştu.

Kötü komşuyla mücadele yolları!

Gürültü yapan, rahatsız eden komşunuzun bu hareketleri Kat Mülkiyetleri Kanunu’ndaki sınırları aşıyorsa ve ‘çekilmez bir hal’ aldıysa katlanmak zorunda değilsiniz. İşte kötü komşuyla mücadele yolları...

Samsun'da 49.5 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Mülkiyetleri Samsun Büyükşehir Belediyesine ait olan 3 adet gayrimenkul toplamda 49 milyon 509 bin 240 TL bedelle satışa çıkarıldı. 

Ankara Büyükşehir'den 211.6 milyon TL'ye satılık 34 gayrimenkul!

Mülkiyetleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 34 gayrimenkul 211 milyon 683 bin 321 TL bedelle ihale edilecek.

TOKİ ihalesinde Urfa, İstanbul'u solladı!

TOKİ mülkiyetleri için düzenlenen müzayedede toplam 17 milyon' TL teklifle rekor kırıldı. Müzayedede Doğu illerindeki gayrimenkullere verilen teklifler İstanbul'daki ticari gayrimenkul fiyatlarını solladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ ihalesinde Doğu'daki illere verilen teklifler İstanbul'u geçti!

TOKİ mülkiyetleri için düzenlenen müzayedede toplam 17 milyon' TL teklifle rekor kırıldı. Müzayedede Doğu illerindeki gayrimenkullere verilen teklifler İstanbul'daki ticari gayrimenkul fiyatlarını solladı.

Kütahya Belediyesi 7 arsa ve 2 işyeri satıyor!

Mülkiyetleri Kütahya Belediyesi'ne ait olan 7 adet arsa ve 2 adet işyeri 6 Ocak 2015 günü kapaluı teklif usulüyle 14:30 ile 15:45 arası ihale ediliyor.

Kat mülkiyeti tapulu ne demek?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş Kat Mülkiyetleri Kanununda ele alınıyor.Peki kat mülkiyeti tapulu ne demek? Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?Kat mülkiyetine geçişte gerekli şartlar nelerdir?

İncesu yan yol çalışmasına başladı!

İncesu yan yol çalışmasına başladı. Mülkiyetleri İncesu Belediyesi'ne ait olan Saraycık Mahallesinde vatandaşların güvenliğinin sağlanması için; yan yolları parsellerden ayırarak 100 metre uzunluğunda taş duvar yapımını gerçekleşti.

Karamürsel Otobüs Terminali ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’ndeki dükkanlar kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında mülkiyetleri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Karamürsel Otobüs Terminali’nde yer alan yazıhaneler ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’nde bulunan iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı.

Çıplak mülkiyet nedir?

Çıplak mülkiyet nedir? Çıplak mülkiyet sahibi kişilerin mülkiyetleri üzerinde hangi haklara sahip oluyorlar? Çıplak mülkiyet hakkı, kullanım hakkından farklı mıdır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Samsun Büyükşehir Belediyesi"nden satılık 19 dükkan ve büro!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı mülkiyetleri belediye adına Kılıçdede Mahallesi"ndeki 1.011 metrekare arsa üzerine zemin+8 olarak inşa edilen bloktaki 19 büro ve dükkanı satışa çıkardığını açıkladı

Cemevleri mülkiyetleri Haberi

Cemevleri mülkiyetleri

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonucu cemevlerinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı sorununun çözümü için TBMM’ye yasa teklifi sundu.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; teklifle, büyükşehirlerde mülkiyet hakkı köy muhtarlıklarından belediye başkanlıklarına geçen cemevi binalarının kullanım hakkının bedelsiz olarak cemevi derneklerine verilmesi istendi. Emir, yapıyı kira verme keyfiyetinin ilçe belediyesinde bulunmasının hukuki sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. 

‘AİHM KARARI VAR’

Emir, teklifin gerekçesinde şunları ifade etti:

“Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP’li belediyeler üzerine düşeni yaparak, cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesine karar verdi. AİHM de 2014’te, cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlanması konusunda bir karar verdi. 6360 sayılı yasa çıktıktan sonra, köy muhtarlığında bulunan yapıların mülkiyet hakkı ilçe belediye...