26 / 04 / 2024

Ceneviz

Ceneviz

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesindeki Ceneviz Vadisi, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kapadokya'daki Ihlara Vadisi'ne alternatif olacak. Belediye Başkanı Yürekli, çalışmalar hakkında bilgi verdi...

Arvel Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arvel Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Kartal’da  10 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Ceneviz tarafından kuruldu.

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

Ceneviz surları için acil önlem talebi!

Galata’da bulunan Cenevizlilerden kalan yaklaşık 700 yıllık surdaki açılma için koruma kurulu Beyoğlu Belediyesi’nin acil önlem alınmasını istedi.

Ceneviz surları çökme riski altında!

Cenevizliler tarafından yaklaşık 700 yıl önce Karaköy’de hayata geçirilen ve günümüze kadar ulaşan tarihi Galata burcunun devamında bulunan surların altı yağış nedeniyle tahliye edildi.

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Ceneviz Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ceneviz Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Melih Aldatmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Semih Aldatmaz Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 1 milyon TL sermaye ile 22 Eylül'de Şişhane, Şahkulu Mahallesi'nde kuruldu.

Antalya Ceneviz Koyu'nda kaçak yapılar mühürleniyor!

Kumluca’ya bağlı Ceneviz koyunda kaçak olduğu tespit edilen yapılar Kumluca Belediyesi tarafından mühürlendi. Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ceneviz koyunda kaçak yapı denetimi gerçekleştirdi.

Antalya Kumluca'da kaçak yapılar mühürlendi!

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi Ceneviz Koyu'nda kaçak olduğu tespit edilen yapılar hakkında Kumluca Belediyesi tarafından tutanak tutularak mühürlendi.

Kumluca Ceneviz Koyu'ndaki kaçak yapılar mühürlendi!

Kumluca’ya bağlı Adrasan Mahallesi Ceneviz koyunda kaçak olduğu tespit edilen yapılar Kumluca Belediyesi tarafından mühürlendi. Çetinkaya, “Belediyemiz sınırları içinde, hiç kimsenin kanuna aykırı kaçak yapılaşma yapmasına müsaade etmiyoruz." dedi.

2007 yılında metro hattı için Ceneviz Surları taşınacak!

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

Ceneviz Haberi

Ceneviz

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesindeki Ceneviz Vadisi, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kapadokya'daki Ihlara Vadisi'ne alternatif olacak. 


Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, yaklaşık 5 kilometrelik Ceneviz Vadisi'nde çevre düzenleme ve temizlik projesi başlatıldığını söyledi. Yürekli, tarihi İpek Yolu güzergahındaki vadide 1514'te inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü. 


Bizans döneminden kalan evler ve koruma altındaki 536 yıllık meşe ağacı bulunduğunu söyledi. Yürekli, "Beldemizi turistlere daha iyi tanıtmak için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yoğun çalışma yürütüyoruz"...