18 / 04 / 2024

çevre bakanlığı mekansal planlar yönetmeliği açıklaması

çevre bakanlığı mekansal planlar yönetmeliği açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Resmi Gazete’de yayımlanan “Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği” ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında bazı yanlış haber ve değerlendirmeler yer aldığını bildirerek yazılı basın açıklaması yaptı.

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

Yalova'da Atatürk'ün köşkünün olduğu arazi millet bahçesi oluyor!

Atatürk’ün Türk milletine bağışladığı Yalova’daki çiftlik Millet Bahçesi oluyor. İçinde Atatürk'ün köşkünün de yer aldığı arazi, Çevre Bakanlığı tarafından TOKİ’ye tahsis edildi...

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

İzmir’de yıkılan Ada ve Göl gazinolarına Valilik'ten inceleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda gazinonun yıkımını gerçekleştirdi. Çevre Bakanlığı’ndan izin alınmadan yıkıldığını tespit eden İzmir Valiliği yıkımlarla ilgili ön inceleme başlattı.

Bodrum'da kentsel dönüşümün ranta dönüştürülmesi engellendi!

Bodrum’da bulunan 24 blok ve 204 konuttan oluşan bir sitede kentsel dönüşümün sahte raporlarla ranta dönüştürülmesi son anda engellendi. Valilik ve Çevre Bakanlığı mahkemede sahte raporu savundu...

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Ortahisar Belediyesi kentsel dönüşüme giriyor!

Ortahisar Belediyesi'ne devredilecek, sonrasında Çevre Bakanlığının da desteği ile yeni dönüşüm projelerine başlanacak.

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Metruk binalara sıkı takip!

İçişleri ve Çevre Bakanlıkları uyuşturucu bağımlılarının kullandığı metruk binalar için çalışmalara başladı. Belediye başkanlarını bu konuda uyaran Bakan Soylu, metruk binaların tespit etmelerini istedi.

çevre bakanlığı mekansal planlar yönetmeliği açıklaması Haberi

çevre bakanlığı mekansal planlar yönetmeliği açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;



Resmi Gazete’de yayımlanan “Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği” ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında bazı yanlış haber ve değerlendirmeler yer almaktadır. Bu sebeple Bakanlığımızca, kamuoyunun en doğru şekilde bilgilendirilmesi, Yönetmeliğin etkin ve doğru bir şekilde uygulanması açısından aşağıda yer alan hususlarda açıklama yapılması gereği ortaya çıkmıştır.


Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği için tıklayın!


14/06/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği dayanağı olan İmar Kanunu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de yer alan yeni kavramlara (mekansal strateji planı, bütünleşik kıyı alanı planı, kentsel tasarım projesi vb) açıklık getirmiştir.



İmar planların üst ölçekli planlara ve Yönetmeliğe uygunluğunun sağlanması; planı yapan, yaptıran belediyelerin veya il özel idarelerin sorumluluğundadır. Bakanlık İl...