19 / 04 / 2024

Çevre Düzeni Planlarına Dair Yönetmelik mevzuat

Çevre Düzeni Planlarına Dair Yönetmelik mevzuat

Çevre Düzeni Planlarına Dair Yönetmelik 11 Kasım 2008 tarihinde 27051 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, çevre düzeni planları üzerinde yapılacak değişikliklere ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Cihat Albayrak tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

Kanal İstanbul Projesi imar planlarına itiraz için son gün 24 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e son şeklini vererek askıya çıkardığı imar planlarına itiraz süresi 24 Nisan'da sona eriyor. 

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

Kanal İstanbul’un çevre düzeni planlarında bir kez daha değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün söz konusu değişiklik hakkında değerlendirme yaptı. 

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Kanal İstanbul için hazırlanan çevre düzeni planı yargıya taşındı!

TMMOB'a bağlı 10 meslek odası, Kanal İstanbul projesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, “6306 Sayılı Kanun’un ilgili maddesi gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tanımlana

Kanal İstanbul'un imar planlarının 3 etabı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Proje alanını kapsayan, "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladı...

Çevre Düzeni Planlarına Dair Yönetmelik mevzuat Haberi

Çevre Düzeni Planlarına Dair Yönetmelik mevzuat

YÖNETMELİK

Çevre ve Orman Bakanlığından:


ÇEVRE DÜZENİ PLANLARINA DAİR YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç


             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliğin korunarak kalkınma planları ve varsa bölge planları temel alınarak, ekonomik kararlarla ekolojik kararların bir arada düşünülmesine imkan veren, genel arazi kullanım kararları ile bunlara ilişkin strateji ve politikaları oluşturmak ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla nazım ve uygulama imar planlarına esas teşkil etmek üzere bölge ve havza bazında 1/50.000-1/100.000 ölçekteki çevre düzeni planlarının hazırlanmasına, hazırlattırılmasına, onaylanmasına, izlenmesine, denetlenmesine ve bu planlar üzerinde yapılacak değişikliklere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


             Kapsam


             MADDE...