29 / 03 / 2024

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

Kanal İstanbul’un çevre düzeni planlarında bir kez daha değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün söz konusu değişiklik hakkında değerlendirme yaptı. 



Kanal İstanbul'un Çevre Düzeni Planları'nda bir kez daha değişikliğe gidildi. Sputniknews'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan değişiklik kararını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, kişisel Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Akgün, tweetinde şu ifadelere yer verdi. 

Gürkan Akgün den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

"Kanal İstanbul’un Çevre Düzeni Planları’nda yine değişiklik yapılmış. Hem de #DünyaSuGünü nde. Tüm dünya, su kaynaklarının üzerine böylesine titrerken yani.

Bu arada, İstihdam getireceği iddia edilen teknoloji geliştirme bölgesi ve kongre alanlarından da vazgeçilmiş anlaşılan."

Kanal İstanbul’un kuzey tarafına inşa edilmesi planlanan lojistik bölge, plandan kaldırıldı. Bu alanın yerine konut alanı bölümü eklendi. Kıyı tesis alanı da plandan çıkarılan yerlerden.

Teknoloji geliştirme bölgesi olarak tasarlanan bölgenin neredeyse tamamının konut alanı olması yönünde karar alındı. Aynı bölgedeki üniversite alanı ve yeşil alan ise planda yer almaya devam ediyor.

Bakanlığın açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde ise konuya ilişkin şu bilgiler verildi:

“Bakanlığımızın 18.03.2021 tarihli ve E-546840 sayılı yazısı ile, 22.06.2020 tarihinde Bakanlığımızca onaylanan İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğine ilişkin itiraz başvurularına yönelik Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve yürürlükteki çevre düzeni planı amaç, ilke, esasları ile iletilen bilgi ve belgeler çerçevesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde; 22.06.2020 tarihli İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişikliklerin 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 6. maddesi ile 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. maddesi uyarınca CDP-529279 sayılı plan işlem numarası ile 16.03.2021 tarihinde onaylandığı bildirilmiştir.

Söz konusu 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 33. maddesi gereğince 22.03.2021 tarihinden itibaren bir (1) ay (30 gün) süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Barbaros Mahallesi, Begonya Sk. No:9A, 34746 Ataşehir/İstanbul) ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarılmıştır.” 

 

Kanal İstanbul’un Çevre Düzeni Planları’nda yine değişiklik yapılmış.
Hem de #DünyaSuGünü nde.
Tüm Dünya,su kaynaklarının üzerine böylesine titrerken yani.

Bu arada, İstihdam getireceği iddia edilen teknoloji geliştirme bölgesi ve kongre alanlarından da vazgeçilmiş anlaşılan. pic.twitter.com/9XXRclTItY

— Gürkan Akgün (@akgungurkan) March 22, 2021

 

Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme!


Geri Dön