05 / 05 / 2024

çevre düzenine mahkeme kararı istanbul

çevre düzenine mahkeme kararı istanbul

İstanbul'daki imar durumunu şekillendirmesi beklenen Çevre Düzeni Planı'na mahkemenin dur demesi, milyar dolarlık dev projelerin durumunu belirsiz hale getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurmayları yeni bir çözüm arayışında.

Sarıgöl Devlet Hastanesinde çevre düzenlemesi!

Çevre düzenlemeleri kapsamında hastanenin hemen önünde bulunan, Sarıgöl Orman İşletmenin de onay verdiği ve çürüdüğü tespit edilen 4 adet çam ve palmiye ağacı da kesildi.

Ispartakule Evleri 1.etap 2.kısım çevre düzenleme ihalesi ne zaman?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ispartakule Evleri 1. Etap 2.kısım Konut, Okul, alt yapı ve çevre düzenlemelerinin 1. oturum ihalesini 14.08.2015 Cuma günü saat 15:30' da yapacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıkladı.

TOKİ Kağıthane Milli Arşiv Sitesi çevre düzenlemesi inşaat ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul ili Kağıthane ilçesi Milli Arşiv Sitesi ait çevre emniyet duvarı, nöbetçi kulübeleri ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yapım işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı çevre düzeni planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne ilişkin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu yarın askıdan iniyor...

Sakarya çevre düzenleme çalışmaları başladı!

İlçedeki tüm okullara imkân ve program dâhilinde okulların tamirat, tadilat, bakım, onarım, çevre düzenlemeleri ve ana giriş kapılanın yaparak desteğini sürdüren Sapanca Belediyesi Eğitime Tam Destek olmaya devam ediyor.

Afyon Emirdağ'da çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Emirdağ Belediye ekipleri konutlar mevkiinde toki güzergahında kaldırım çalışmasını kendi üretimi olan hazır beton ve bordür ile gerçekleştirdi. Ekipler, Eskişehir Caddesi'ndeki çalışmaları tamamlayıp, çevre düzenlemesi çalışmalarına devam edecek.

Balıkesir-Çanakkale Çevre Düzeni Planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Haziran'da onayladığı Balıkesir - Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı 18 Haziran 2015 tarihinde yeniden askıya çıkarıldı...

Gaziantep Seyrantepe Konutları'nda çevre düzenlemesi yapılıyor!

Şehitkamil Belediyesinin, İpekyolu çevresinde evi veya arazisi istimlak edilen aileler için Seyrantepe’de yaptırdığı konutlarda sona gelindi. Seyrantepe konutlarında son rötuşlar yapılırken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi yapılıyor.

Kozlu’da çevre düzenlemesi tamamlandı!

Zonguldak Kozlu’nun tüm mahallelerinde yol, asfalt, kaldırım, duvar çalışmaları devam ederken, Kozlu’ya görsel güzellik katacak çevre düzenlemeleri de ihmal edilmiyor. Kozlu girişine de ışıklandırma yapıldı.

Bilecik çevre düzeni plan hükmü askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2015 tarihinde onaylanan Bilecik ili 1/ 100.000 ölçekli çevre düzeni plan hükmü değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Kocaeli Sakarya Bandı çevre düzeni planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne ilişkin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu dün askıya çıkarıldı...

TOKİ Hakkari Üniversitesi çevre düzenlemesi inşaat ihalesi 21 Temmuz!

Hakkari Üniversitesi; Zeynel Bey Merkez Kampüsüne ait merkezi birimler binaları inşaatı ile genel altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 21 Temmuz 2015 tarihinde saat 14.30'da gerçekleşecek.

TOKİ Kağıthane Milli Arşiv Sitesi çevre düzenlemesi inşaat ihalesi 13 Temmuz'da!

TOKİ İstanbul ili Kağıthane ilçesi Milli Arşiv Sitesi ait çevre emniyet duvarı, nöbetçi kulübeleri ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yapım işi ihalesi 13 Temmuz'da gerçekleşecek.

çevre düzenine mahkeme kararı istanbul Haberi

çevre düzenine mahkeme kararı istanbul

Üçüncü köprü, TEM bağlantı yolları, Karaköy, Zeytinburnu, Haydarpaşa Limanı, Dubai Tower ve marinalar gibi dev projeler ile kentsel dönüşüm alanlarını belirleyen İstanbul'un Anayasası olarak açıklanan ‘1/100 bin' ölçekli Çevre Düzeni Planı'na mahkeme engeli geldi. Kararın İstanbul'un çehresini değiştirecek milyar dolarlık dev projelerin geleceğini etkilemesi bekleniyor. 2006'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nden oybirliği ile geçen İstanbul İl Çevre Düzeni Planı'yla ilgili mahkeme kararı konusunda Bugün'e konuşan İstanbul Metropolitan Kentsel Planlama Merkezi Başkanı Prof. Hüseyin Kaptan, sorunun bürokratik eksikliklerden kaynaklandığını buna rağmen projelerde bir aksaklık olmayacağını söyledi. Kaptan, “Bu karar projelerimizin felsefesini etkilemez. Biraz zaman alsa da projeler bir bir tamamlanacaktır” diye konuştu.


PLANSIZLIĞA KARŞIYIZ


İstanbul İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odalarının temsilcileri ise planlı yatırımlara karşı...