19 / 04 / 2024

çevre kanunu çevre gelirleri

çevre kanunu çevre gelirleri

Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre Bakanlıkça yaptırılan harcamaları, kirleten taraf ödeyecek...

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunun Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve şehircilik alanında önemli değişiklikler hayata geçiyor!

TBMM Genel Kurulda kabul edilen Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanunla, kentsel dönüşümden 2B alanlarına, mülkiyet sorunundan yarım kalan inşaatlara kadar çevre ve şehircilik alanındaki bir dizi önemli değişiklik hayata geçiyor...

Çevre düzeni planları ne olacak?

10 Aralık'ta yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında çevre düzeni planlarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Peki, çevre düzeni planları ne olacak?

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. İşte Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni...

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için genel kurulda görüşmeler devam ediyor...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezaları Tebliği 2018!

1 Ocak 2018 tarihinden tahsil edilecek gürültü cezaları, 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ ile bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

çevre kanunu çevre gelirleri Haberi

çevre kanunu çevre gelirleri


Yönetmelik, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevrenin iyileştirilmesi ve çevreyle ilgili yatırımların desteklenmesi için bütçeye gelir kaydedilecek çevre katkı payı ve diğer gelirlerin tahsili ile bakanlık bütçesinde öngörülen ödenekten yapılacak harcamalara ilişkin usul ve esaslarını düzenliyor.


Mevzuatta yapılan düzenlemeye göre, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince Bakanlıkça yapılan veya yaptırılan harcamaları, kirleten veya bozulmaya neden olan taraf ödeyecek.


Çevre katkı paylarından ödeneğin kullanım alanları dahilinde, gerekli çevresel harcama ve yatırımlar Bakanlıkça gerçekleştirilebilecek.


Bakanlığa yapılan hibe ve kredi taleplerinin belli bir disiplin ve program dahilinde yönetilebilmesi amacıyla yılda iki dönemde bu başvurular alınacak.


Bakanlıkça yapılan hibe yardımlarında amaçlanan projenin hedefe ulaşması açısından belediyelerce yapılacak katkının da eş güdümlü olarak sağlanması amacıyla 5 milyon lira üzerindeki projeler için Bakanlıkça yapılacak hibe yardımlar üç dilim halinde ödenecek.


Yatırımların...