23 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisinin son ödeme tarihi

Çevre temizlik vergisinin son ödeme tarihi

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor. 31 Mayıs'ta sona erecek çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı..

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

Çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün bugün!

2018 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Mükelleflerin ödemelerini mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 15 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak ve çevre temizlik vergisinin 1. taksitinde son 15 gün kaldı..

Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerinde son 30 gün!

Yalnız konut ve işyeri kullanıcılarının mükellef olduğu çevre temizlik vergisinin 2018 yılı 1. taksit ödemelerinde son 30 gün kaldı..

Salihli Belediyesi'nden çevre temizlik vergisi uyarısı!

Salihli Belediyesi, 2018 yılına ait emlak ve işyerlerine ait çevre temizlik vergisinin 1. taksit ödeme süresi hakkında uyarı yaptı. 

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2018 yarın başlıyor!

Emlak ve çevre temizlik vergisinin 2018 yılının ilk taksit taksit dönemi yarın başlıyor. Mükellefler ödemelerini üç aylık bir süreçte belediyelere yapabilecek..

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Belediyeye her sene ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün kaldı...

Çevre temizlik vergisinin son ödeme tarihi Haberi

Çevre temizlik vergisinin son ödeme tarihi

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor. Bu vergi halk arasında çöp vergisi olarak da biliniyor.


Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödeniyor. Ancak bu vergi, arsa ve araziler için ödenmiyor.


Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcısı oluyor. Buna göre taşınmazda kiracı olması halinde bu vergiyi mal sahibi değil kiracılar ödüyor.


Çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşyerleri için belediyeye ödenen bu vergi konutta su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. 


Vergi için Mart ayında başlayan ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Buna göre, çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı. Bu verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım...