19 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...



Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için alınıyor. Bu vergi, yalnız konut ve iş yerleri için ödeniyor.

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ise 15 gün sonra başlıyor.

Mükellefler çevre temizlik vergisi 2. taksitini 1-30 Kasım tarihleri arasında yapabilecek.

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisini konutlarda su faturasına yansıtılırken, işyerleri için ilçe belediyesine gidilerek ödeniyor.

Konutların çevre temizlik vergisi 2018 


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24 kuruş olarak hesaplanacak.

Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecek.

İşyerlerinin çevre temizlik vergisi 2018  


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

 

İndirimli çevre temizlik vergisi 2018!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön