19 / 04 / 2024

çevreye duyarlı sistemler

çevreye duyarlı sistemler

MSKÜ Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi İlhan Tarımer, 2 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği yazılım sisteminde yerli kaynakları kullanarak çevreye duyarlı akıllı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirdi

Çorum’da 'Yeni Şehir' projesi: Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda çalışmalar başladı!

Çorum’da çevreye duyarlı şehir için çalışmalar start aldı. Söz konusu proje 1 milyon 870 bin metrekare alanda yapılacak.

Zeray İnşaat Dilasa Orman'ın lansmanı yapıldı! Yeni proje!

"Çevreye duyarlı sağlıklı ev" mottosuyla konut sektörüne yeni bakış açısı kazandıracak olan Zeray İnşaat, Dilasa Orman projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Eşarj istasyon sayısını 495’e çıkarmak için yatırım yapma kararı aldı

Enerjisa Enerji’nin 2018 yılında sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir gelecek hedefiyle yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, istasyon ağına yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapacak.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Gayrimenkul tercihlerinde Kovid-19 değişimi!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Pandemi nedeniyle gayrimenkul sektöründe ihtiyaç ve tüketim eğilimi değişti. Artık bina yapısından mimariye, kullanılan temel malzemeden çevreye duyarlılığa kadar pek çok unsurda, bu değişim gözetilerek yatırım kararı alınması gerekiyor" dedi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

229 kilometrelik Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı tamamlanıyor!

Çevreye duyarlı proje olarak öne çıkan, yatırım bedeli 10,5 milyar liraya ulaşacak 229 kilometrelik Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Kurt İnşaat, Gaziantep'te 2 yeni projeye başlıyor!

Gaziantep'te inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Kurt İnşaat, çevreye duyarlı projeleriyle kentin gözde bölgelerinden yaşabilir konutlar üretiyor. Firma özellike inşa ettiği bağ evleriyle dikkat çekiyor...

Kentsel dönüşüm deprem riski ile mücadele edebilmek için fırsat!

Türkıye Müteahhitler Birliği'nin İnşaat Sektörü Analizi'nin Ekim 2019 sayısında, "Türkiye'nin gündemine giren kentsel dönüşüm süreci deprem riski ile mücadele edebilmek ve çevreye duyarlı sürdürülebilir şehirler yaratabilmek için fırsat olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Çevreye duyarlı konaklama tesisi sayısı TBMM'de!

Çevreye duyarlı konaklama tesisi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fatma Şahin yeni şehircilik anlayışını tanımladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni şehircilik anlayışının insana ve çevreye duyarlı bir bakışla geliştiğini söyledi.

Murat Kurum'un talimatıyla Cami Tasarımı Fikir Yarışması düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile camilerin daha estetik, erişilebilir, sağlam ve çevreye duyarlı olabilmesi amacıyla "Cami Tasarımı Fikir Yarışması" düzenleniyor.    

çevreye duyarlı sistemler Haberi

çevreye duyarlı sistemler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlhan Tarımer, 2 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği yazılım sisteminde yerli kaynakları kullanarak çevreye duyarlı akıllı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirdi.


Tarımer,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik yoğunluğunun çoğunlukla kavşaklarda meydana geldiğini, bir kavşağın iyi kontrol edilmesinin ise birim zamanda daha fazla aracın geçişini sağlamakla mümkün olacağını söyledi.


Tarımer, çalışmayı Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) olarak hazırladıklarını ve çalışmanın görsel ve yazılımsal olarak tamamlandığını belirtti.


Muğla’da trafik akışının yoğun olduğu bir kavşağın denetimini, geliştirdikleri gerçek zamanlı programlanabilir SCADA uygulaması ile yaptıklarını ifade eden Tarımer, bunun için PLC basamak programıyla SCADA tasarımı yaptıklarını ve aralarındaki uyum protokollü ara birim ile çalışmanın yürütüldüğünü dile getirdi.


Sistemin çalıştırıldığı zaman diliminin, hazırlanan yazılım dili kullanılarak...