26 / 04 / 2024

Çiğli Çamur çürütme tesisi ne zaman açılacak

Çiğli Çamur çürütme tesisi ne zaman açılacak

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi sahasında 30 bin metrekarelik alanda temeli atılan ve 61.5 milyon liraya mal olan "Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi"nin "Kurutma" bölümü Mayıs ayında devreye girerken, çürütme tankları da tamamlandı.

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı’nda test sürüşleri başlıyor. Söz konusu tramvay hattının 15 Şubat 2024 tarihinde resmen hizmete açılması bekleniyor. 

M Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de kuruldu!

M Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut ortaklığında kuruldu.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

İzmir Çiğli'de zemininde çatlaklar görülen bölgede 5 ev boşaltıldı! 

İzmir'in Çiğli ilçesinde zeminde çatlaklar oluşan bir mahallede 5 ev 1 ahır tahliye edildi. 

Kot Sıfır Medya Mimarlık Mekan Organizasyon Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Kot Sıfır Medya Mimarlık Mekan Organizasyon Limited Şirketi Şişli Şubesi, Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Gök tarafından açıldı.

Şişli'deki çürük bina sanatsal değeri nedeniyle yıkılmıyor!

Çeşitli ülkelerde apartmanları gezip şehir mimarisini inceleyen Ekaterina Galkina, Şişli'de Hamit Görele eserlerini ağırlayan apartmanı inceledi.

Urbanist Emlak Turizm İnşaat Yatırım İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Şişli Profilo İstanbul Şubesi açıldı!

Urbanist Emlak Turizm İnşaat Yatırım İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Şişli Profilo İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Çiğli'de sürdürülebilir kentsel gelişim protokolü imzalandı!

Çiğli'de sürdürülebilir Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesi için kentsel gelişim protokolü imzalandı. 

Urbanist Emlak Turizm İnşaat Yatırım İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Şişli İstanbul Şubesi açıldı!

Urbanist Emlak Turizm İnşaat Yatırım İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Şişli İstanbul Şubesi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı...

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm Ve Havacılık Anonim Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm Ve Havacılık Anonim Şirketi Şişli Şubesi bugün 3 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Şişli Etfal Hastanesi kapanacak mı? İl Sağlık Müdürü açıkladı!

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Şişli Etfal Hastanesi hakkında açıklama yaptı. Memişoğlu, "Şişli Etfal'i kültür olarak aynı şekilde devam ettireceğiz, bu bölgede sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz" dedi. 

Emlak Konut Şişli arsasının kat sınırı 10!

Emlak Konut Şişli arsasındaki konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı ise 5 kat olarak belirlendi.

İzmir Çiğli’ye 21 milyonluk yeni imar yolu yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu ile 21 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların ekim sonunda tamamlanması planlanıyor.

Çiğli Çamur çürütme tesisi ne zaman açılacak Haberi

Çiğli Çamur çürütme tesisi ne zaman açılacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltacak ve yüzde 90 oranında kurutarak tarım alanlarında kullanılır hale getirecek dev tesisi büyük ölçüde tamamladı. Ocak ayında hizmete girecek tesiste arıtma çamurlarının çürütülmesine şimdiden başlandı. 2012 Mayıs ayında Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi sahasında 30 bin metrekarelik alanda temeli atılan ve 61.5 milyon liraya mal olan "Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi"nin "Kurutma" bölümü Mayıs ayında devreye girerken, çürütme tankları da tamamlandı. 


Günde 53 bin metreküp biogaz

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, tesisin Ocak ayında hizmete gireceğini ancak bu tarihten önce deneme çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Tesisin yüzde 90'nın tamamlandığı ve gaz toplama tanklarının yapımının sürdüğü bilgisini veren yetkililer, "Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nden çıkan çamurları çürütme tanklarına almaya başladık. Amacımız, tesisi...