29 / 03 / 2024

Çiğli cemevi tartışması

Çiğli cemevi tartışması

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 'Songül Yaşar'ın görevden alınması şartıyla cemevini yapacağım iddiaları asılsız' dedi. Cem Vakfına ait araziye belediye tarafından inşaat yapılabilmesi için arazinin belediyeye devri gerektiğini söyledi.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Şişli'de 30 katlı rezidans tartışma yarattı! Rezidanslara verilen imar izni iptal edilsin!

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki 3 parselin rezerv alan ilan edilerek, 27 ve 30 katlı rezidanslar yapılacağı iddiası tartışma yarattı. 

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği Tuzla Aydınlık Evler projesinin kura çekilinde hile tartışması yaşandı.

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İzmir Çiğli'de bina bazlı risk haritası ve envanteri oluşturulacak!

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası yıkılmalı mı yıkılmamalı mı tartışması sürüyor. Tunç Soyer ve İBB Meclis'i binanın yıkılması yönünde görüş savundu. İMO ise performans analizi yapılmasını önerdi.

Ankara'da 25 milyon liralık rüşvet tartışmasının FETÖ bölümü!

Ankara’da CHP’li Sinan Aygün ile CHP’li Mansur Yavaş arasında yaşanan 25 milyon liralık rüşvet tartışması bitmek bilmiyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Sener, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Hindistan'da Babri Camisi tartışması!

Hindistan'da Babri Camisi tartışması devam ediyor. Müslümanlar, Yüksek Mahkeme tarafından kendilerine verileceği söylenen 5 dönümlük arazinin Babri Camisi alanında olmasını istiyor...

Danimarka'da gettolar için yer değiştirme hibeleri tartışma yarattı!

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

Çiğli cemevi tartışması Haberi

Çiğli cemevi tartışması

İzmir Çiğli'de Cem Vakfına ait araziye cemevi yapılması için ortaya çıkan tartışma büyüyor. Yurt Gazetesi'ni arayan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, inşaatın yapılabilmesi için arazin kanunen belediyeye devredilmesi gerektiğini belirterek, savunma yaptı. Arslan, Çiğli'deki siyasi rakibi Aziz Buga'nın kardeşi, Songül Yaşar'ın Cem Vakfı Şube Başkanlığından alınması karşılığı, inşaatı yapabileceği şartını öne sürdüğü iddialarını da yalanladı. 


Cem Vakfı yöneticileri ise iddialarında ısrarcı. Arslan'ın öne sürdüğü hukuki şartların AKP'li belediyeler tarafından bile aşıldığını belirten Cem Vakfı yöneticileri, Aslan'ın inşaatı yapma karşılığında, Songül Yaşar'ın görevden alma şartını öne sürdüğü iddiasını yeniledi. 


Cem Vakfı İzmir Merkez Şube Başkanı Lütfü Çevik, Başkan Arslan'ın, Yurt Gazetesi'nde çıkan haberden sonra kendisini aradığını ve "Hayati Doğan'a ben öyle bir şey söylemedim. Bunlar nereden çıktı" dediğini belirterek topu Hayati Doğan'a...