24 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'de cemevi yapılması için arazi devri gerekli!

İzmir Çiğli'de cemevi yapılması için arazi devri gerekli!

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 'Songül Yaşar'ın görevden alınması şartıyla cemevini yapacağım iddiaları asılsız' dedi. Cem Vakfına ait araziye belediye tarafından inşaat yapılabilmesi için arazinin belediyeye devri gerektiğini söyledi.



İzmir Çiğli'de Cem Vakfına ait araziye cemevi yapılması için ortaya çıkan tartışma büyüyor. Yurt Gazetesi'ni arayan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, inşaatın yapılabilmesi için arazin kanunen belediyeye devredilmesi gerektiğini belirterek, savunma yaptı. Arslan, Çiğli'deki siyasi rakibi Aziz Buga'nın kardeşi, Songül Yaşar'ın Cem Vakfı Şube Başkanlığından alınması karşılığı, inşaatı yapabileceği şartını öne sürdüğü iddialarını da yalanladı. 


Cem Vakfı yöneticileri ise iddialarında ısrarcı. Arslan'ın öne sürdüğü hukuki şartların AKP'li belediyeler tarafından bile aşıldığını belirten Cem Vakfı yöneticileri, Aslan'ın inşaatı yapma karşılığında, Songül Yaşar'ın görevden alma şartını öne sürdüğü iddiasını yeniledi. 


Cem Vakfı  İzmir  Merkez Şube Başkanı Lütfü Çevik, Başkan Arslan'ın, Yurt Gazetesi'nde çıkan haberden sonra kendisini aradığını ve "Hayati Doğan'a ben öyle bir şey söylemedim. Bunlar nereden çıktı" dediğini belirterek topu Hayati Doğan'a attı. Çevik "Harmandalı Eski Şube Başkanı ve Cem Vakfı Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan, benim de bulunduğum bir ortamda 15 kişinin içinde, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'la konuştuğunu ve Harmandalı Cemevi'ni yapmama nedeninin, siyasi rakibinin kız kardeşi Songül Yaşar'ın Cem Vakfı Şube Başkanı olması olduğunu söyledi. Ben Başkan Arslan'ın ağzından duymadım" dedi. 




Serkan GÜLER/Yurt Gazetesi


Geri Dön